Tijdens de Kinderstranddag zijn verschillende activiteiten.
Tijdens de Kinderstranddag zijn verschillende activiteiten. Foto: Job Schepers

Kinderstranddag bij Paal 17

De scholen zijn weer begonnen en om nog even aan de vakantie vast te houden organiseert Strandpaviljoen Paal 17 op Texel op zondag 7 september 2014 de Kinderstranddag in samenwerking met Strand Nederland en stichting Nederland Schoon. De Kinderstranddag is een landelijk evenement dat in totaal op 23 locaties in heel Nederland wordt gehouden.

                        
De ambassadeur van de Kinderstranddag is Helene van Zutphen directeur van Nederland Schoon. Helene van Zutphen over de Kinderstranddag: 'Op een schoon strand spelen kinderen prettiger, veiliger en langer. Een strand hoort gewoon schoon te zijn en daar kan iedereen zelf iets aan doen.' Tijdens de Kinderstranddag zijn kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar welkom bij Strandpaviljoen Paal 17 om deel te nemen aan de vele activiteiten die worden georganiseerd. De kinderen kunnen deelnemen aan leuke sportieve en recreatieve activiteiten. Om mee te kunnen doen met de Kinderstranddag kopen de kinderen bij de strandshop op Paal 17 een deelnemerskaart voor €5,-. De opbrengst van de kaartverkoop wordt voor 100 procent gedoneerd aan Make-A-Wish Nederland. De stranddag begint om 11.00 uur en duurt tot 15.00 uur.


Klaverjassen

Het klaverjassen van klaverjasclub De Buureton gaat donderdag 2 september van start. Elke donderdag kan er van 13.30 tot circa 17.00 uur worden geklaverjast in de Buureton aan de Beatrixlaan in Den Burg. Deelname kost €1,50 per middag. Komende donderdag 2 september begint het klaverjassen al om 13.00 uur, zodat iedereen zich kan inschrijven.


Badminton

In sporthal Ons Genoegen in Den Burg gaat komende maandag (1 september) de badmintontraining weer van start. De trainingen duren van 19.00 uur tot 22.00 uur. De vereniging is nog op zoek naar nieuwe leden vanaf 13 jaar die het leuk lijkt om onder begeleiding van een trainer te badmintonnen. Aanmelding in de zaal.