Fotowedstrijd Texel met verlengd

De fotowedstrijd 'Texel Natuurlijk' van de Stichting Fotowedstrijd is met twee weken verlengd tot en met zondag 14 september.

Volgens de stichting hebben inmiddels een paar honderd deelnemers een foto ingestuurd voor de wedstrijd. 'Het thema 'vormt een bron van inspiratie. Inzendingen komen uit heel Nederland, België en Duitsland.' Volgens de stichting is de termijn, die aanvankelijk zondag zou sluiten, verlengd om iedereen de kans te geven een foto aan te melden.

De foto's kunnen worden ingediend via www.fotowedstrijdtexel.nl. Daarna kiest een jury de mooiste foto's uit. Zaterdag 25 oktober staat om 16.00 uur de prijsuitreiking gepland bij de Verzamelpost aan de Naalrand in Den Hoorn.

De winnaar krijgt onder meer een verblijf van een week in een vakantiehuis op Texel en er liggen meer prijzen te wachten. Van de tien winnende foto's wordt een expositie gemaakt in de Verzamelpost.

Bedoeling is dat de foto's de schoonheid van Texel laten zien. Het auteursrecht van de foto's blijft in handen van de fotografen en de afbeeldingen worden niet gebruikt voor commerciële doeleinden. Meer over de wedstrijd op de site van de Stichting Fotowedstrijd.

Daar staan volgens de stichting ook tips op om een winnende foto te maken. Deelnemers wordt ook gevraagd een korte beschrijving bij hun foto te geven.


Budokai

De lessen van Budokai Texel zijn van start gegaan. Er wordt les gegeven in onder meer judo, karate, kickboksen en Krav Maga.

Daarnaast zijn er lessen (sociale) weerbaarheid, pilates, zumba en zumba-steps. De lessen worden volgens Budokai Texel gegeven door gecertificeerde leraren bij Stay Fit aan het Wezenland in Den Burg. Informatie over de lestijden staat op www.budokaitexel.nl en www.stayfittexel.nl of er kan gebeld worden met Nico Waerts op 06-23969152. Lessen zijn voor alle leeftijden en alle niveaus.

Budokai start deze seizoen voor het eerst met Krav Maga voor kinderen. Dat is een sociale en mentale weerbaarheidstraining waarbij kinderen leren hun zelfvertrouwen en eigenwaarde ontwikkelen en leren zichzelf staande te houden. Kids Krav Maga is er op woensdagmiddag van 16.15 tot 17.15 uur en wordt gegeven door Nico Waerts. De lessen zijn gericht op kinderen van 10 tot 13 jaar en kosten €125,-. Aanmelden is mogelijk bij Nico Waerts.