Eric van Dolleweerd, Jan Koppenol, Corrie Witte, Dwight Penha, Marielle Aubertijn en Peter Bongaards.
Eric van Dolleweerd, Jan Koppenol, Corrie Witte, Dwight Penha, Marielle Aubertijn en Peter Bongaards. Foto: Ronald Biesboer

Geld haringparty voor voedselbank

Stichting Broodnodig op Texel heeft een cheque van €1500,- ontvangen van de organisatie van de Texelse Haringparty die in juni bij de Oude Texelse Vismarkt in Oudeschild werd gehouden.

Het geld is bijeengebracht door de veiling van een vaatje Hollandse Nieuwe en de gevulde enveloppen van de genodigden bij binnenkomst. De voedselbank gebruikt het geld onder meer om de voedselpakketten voor Texelse gezinnen aan te vullen met verse groente, fruit en rijst. Daar is op het moment een tekort aan. Het geld wordt ook gebruikt voor de logistiek om alles op de juiste plek te krijgen. De voedselbank stelt op het moment wekelijks zestien pakketten samen waarmee 58 monden worden gevoed.

Van Braak Accountants, Makelaardij TM Vastgoed, Texelvakanties.nl, Rabobank, Zilte Zaken en De Texelse Visspecialist zorgden ervoor dat de gehele opbrengst van de Haringparty kon worden gedoneerd. Op de Haringparty werd ook al een cheque van €1500,- overhandigd als bijdrage voor het kunstwerk op 't Skildermuurtje.