Wat ik zeggen wou

Nieuwbouw

Met een bang vermoeden heb ik deze zomer de nieuwbouw gevolgd tegenover het Doolhof. Alweer een plekje wegstrepen in dit zo mooie en kwetsbare gebied. Nee, dan een dikke pluim voor de totale nieuwbouw aan de Amaliaweg. Alsof het er altijd al stond.

Gert Jan Roos,

Oudeschild.


Krimstrandloop

Prachtig weer, nauwelijks wind en een strand dat goed te belopen was omdat het opkomend tij was. De omstandigheden waren ideaal bij de laatste Krimstrandloop van het seizoen die woensdagavond verlopen werd.

Deze editie telde 65 deelnemers, waarvan er 25 lopers waren die aan de 1200 meter meededen. Gelukkig was er een groot verschil in de binnenkomsten zodat de jury alles in goede banen kon leiden. Coen van der Kerkhof uit Den Burg kon nipt winnen (5.09) van Noach Middag uit Asperen (5.11) Diens broer Boaz wist de derde plek te veroveren in 5.24. Snelste meisje was Kim Dulfer uit Schiedam, zij klokte 6.02. Imme van der Kerkhof kreeg de zilveren plak met haar 6.21 en Aniek van der Haar uit Vaassen ontving brons met 6.24. Er werden snelle tijden gelopen door de goede condities. Jan Kerkmann uit Bielefeld haalde 13.51 op de 4 km. Sonja Böhmann uit Mülheim werd eerste dame op deze afstand in 18.00. André Löher uit Meschede (D) wist met zijn 31.34 de 8 km. op zijn naam te schrijven. Hij was ruim voor de nummer twee Hendrik Middag uit Asperen (33.26). De snelste dame werd Luony Timmermans uit Vaassen in 41.27.

In totaal deden er aan alle zomerlopen van de atletiekvereniging 944 deelnemers mee, waarvan 369 aan de Krimstrandlopen en 575 aan de Bos en Duin zomerlopen.