Alsnog uitspraak zaak geluidsoverlast

De rechter gaat alsnog uitspraak doen in het kort geding dat Jannie Wiegmans deze maand aanspande tegen exploitant Nick Ran van café De Wijsneus in De Koog en pandeigenaar Talsma Vastgoed. Overleg over een minnelijke oplossing voor de geluidsoverlast die Wiegmans zegt te ondervinden heeft tot niets geleid, zo bleek maandag.

Wiegmans stapte naar de rechter omdat ze zoveel hinder ondervindt van met name "de zware basdreunen" die De Wijsneus produceert dat "zowel haar geestelijke als lichamelijke gezondheid er onder lijdt", aldus haar advocaat Gerben Creutzberg eerder deze maand in het Alkmaarse gerechtsgebouw. De Texelse wil dat De Wijsneus zich houdt aan de geluidsnormen die de gemeente Texel in september 2012 vastlegde in een zogenoemd maatwerkbesluit. Maar als hij dat doet, dan moet de muziek zo zacht dat De Wijsneus niet op een gezonde manier is te exploiteren, aldus uitbater Nick Ran. Hij weet zich gesterkt door een besluit van de bestuursrechter in december 2012. Die veegde het gemeentelijke maatwerkbesluit toen om formele redenen van tafel. De rechter wist beide partijen eerder deze maand alsnog naar de onderhandelingstafel te dirigeren. Binnen een half uur waren de partijen elkaar toen al zo dicht genaderd, dat de rechter de zaak aanhield om ze de gelegenheid te geven ook de laatste verschillen te overbruggen. Maandag werd bekend dat alle pogingen hiertoe zijn mislukt. De uitspraak wordt nu begin september verwacht.


Cursussen opvoeden kinderen en tieners

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) start in het najaar diverse cursussen en bijeenkomsten rondom opvoeden en opgroeien van kinderen en tieners.

Het gaat onder meer om de cursus Beter omgaan met pubers en de cursus Peuter in Zicht. Daarnaast staan ook lezingen, workshops en cursussen Positief Opvoeden gepland. Een overzicht van de onderwerpen, data en locaties waar de verschillende cursussen, lezingen en workshops plaatsvinden staat op www.ggdhn.nl/cursussen of op de website van het Centrum voor Jeugd en Gezin. Aanmelden kan bij de GGD Hollands Noorden via het inschrijfformulier op www.ggdhn.nl/cursussen. Bij vragen kan contact opgenomen worden met het cursusbureau via cursusbureau@ggdhn.nl of 088-0100557.