Themaochtend Leven met kanker in Gemini

Het Gemini Ziekenhuis organiseert samen met Omring en het Inloophuis Den Helder een serie themabijeenkomsten over kanker.

Donderdag 18 september is de eerstvolgende thema-ochtend met als onderwerp 'Leven met kanker'. De bijeenkomst wordt gehouden in het Inloophuis Den Helder, Marsdiepstraat 621a (HOC gebouw) en is van 10.00 tot 12.00 uur. De ochtenden zijn van 10.00 -12.00 uur, de avonden zijn van 19.30 -21.30 uur. De volgende bijeenkomsten staan dit jaar nog op het programma:

23 oktober: Thema-avond Radiotherapie

20 november: Thema-ochtend Vermoeidheid bij kanker.

Het volledige programma is te vinden op de site van het Gemini Ziekenhuis: www.gemini-ziekenhuis.nl/agenda. Als iemand te horen krijgt, dat hij (of zij) kanker heeft, krijgt hij veel te verwerken. De ziekte kanker roept vragen en spanningen op. Dat geldt eveneens voor de naasten. Het kan betekenen, dat je anders met elkaar omgaat. Dat je elkaar bijvoorbeeld wilt sparen door niet over je eigen verdriet te praten. Tijdens de themaochtend wordt dit besproken en wordt gekeken hoe iemand verder geholpen kan worden.


Worsteltent terug naar roots


De Worsteltent in De Denner keert komende zondag voor even terug naar haar roots, namelijk een echte koeienboerderij! The Tennessee Suds zullen met hun Bluegrass en Folk-optreden hun best doen om met hun Wild West programma de toehoorders te vermaken. De veelzijdigheid aan instrumenten verraden een gevarieerd optreden. Mondharmonica, Pedalsteel, mandoline, banjo, dobro, mandolin, contrabas en een zingende zaag zijn meegezeuld om de Americanastijl van de band secuur te begeleiden. De toegang is gratis.