Rotary Texel steunt diverse goede doelen

Rotaryclub Texel heeft ook het afgelopen verenigingsjaar werk gemaakt van fondswerving voor goede doelen. In totaal werd €21.400,- uitgekeerd.

De volgende goede doelen mochten een gift ontvangen: Stichting Shelterbox Nederland (noodhulp bij natuurrampen); Stichting Reumavereniging Texel; Stichting Youth-R-well.com (jeugdreuma); Stichting Nieuw Guinea (stuur een Papoea naar school; Harry de Graaf); Stichting Kerk en Minima; Stichting Broodnodig Texel; Rotary Foundation; Vlielandkamp (vakantie voor jeugd); Muziekvereniging DEK; Tesselhuus; Hulp Oost-Europa; TexelZorg en Stichting Bouwen aan Bangladesh. De inname van kleding via de inmiddels welbekende containers is een belangrijk deel van de fondswerving. De Rotaryclub is daar erg blij mee en vraagt iedereen ermee door te gaan om de afgedankte kleding in de containers te stoppen. Ook mogen er gordijnen, vitrage, dekens en soortgelijke producten in de containers worden gestopt. Dit alles brengt geld op voor het goede doel. Wel graag alles in redelijk stevige plastic zakken doen.


KNRM haalt schip uit mosselinstallatie

De KNRM heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een deelnemer aan de 24 Uurs Zeilrace uit de mosselzaadvangstinstallaties naast het Malzwin gehaald.

Het schip, de Mrs Jones, was iets uit koers geraakt en muurvast tussen in de installatie met palen en netten geraakt. Bemanningsleden van de Cornelis Dito uit Oudeschild en de reddingboot uit Den Helder moest op de netten gaan staan om de Mrs Jones weer vrij te krijgen. Het schip liep ongeveer een uur vertraging op in de race waarbij schepen in 24 uur zoveel mogelijk mijlen moeten zeilen.

Zaterdagmiddag voer de Cornelis Dito opnieuw uit voor een sloep die vlak voor de haven in de problemen was gekomen. De motor vertoonde kuren. Een passerend schip had de sloep, onderweg van Muiden naar Oudeschild al op sleeptouw genomen en de Cornelis Dito bracht het schip veilig in de haven.

In de nacht van zondag op maandag was het opnieuw raak. De schipper van een vier meter lange vlet, om half vijf vertrokken uit Den Helder, meldde de weg kwijt te zijn. Zoekslagen van de Cornelis Dito en de reddingboot uit Den Oever leerde dat het schip vlakbij Den Oever lag. De opvarenden hadden warme kleren bij zich waardoor ze het niet koud hadden.