Fijn loopweer tijdens laatste zomercross

73 atleten deden mee aan de laatste Bos en Duin zomercross. Voor de 1000 meter kwamen er 17 atleetjes aan de start. Dennie Banda had nauwelijks concurrentie en won in 3.59.

De tweede jongen die over de meet kwam was Nathan Grul uit Odijk in 5.15, wiens broer Aaron derde werd in 5.39. Snelste meisje op deze afstand was Kim Dulfer uit Schiedam in 4.49. Imme van der Kerkhof zat niet ver achter haar en eindigde in 4.57. De bronzen plak was voor Iris Baptist in 5.06. Coen van der Kerkhof deed voor het eerst mee aan de 2 km-loop. Hij was meteen onverslaanbaar voor Mart Kikkert, Jarne Kompier en Viggo van der Kooi. Coen klokte 8.36. De laatste drie voerden een felle strijd om de tweede plaats. Mart Kikkert trok aan het langste eind en finishte in 9.23. De 4 km-loop was een prooi voor Axel Garritsen die de hele zomer steeds nieuwe persoonlijke records loopt. Hij zette 16.50 op de klok en eindigde daarmee voor Pieter Krugers (18.13) die ook een nieuw p.r. liep en daarmee zeer tevreden was. Snelste dame werd Laurien Bakker in 21.58. Jan Kerkmann uit Bielefeld is niet te verslaan op de 8 km. Hij was met zijn 30.57 supersnel. Suzanne van der Weide uit Den Helder werd met 36.08 snelste dame. De volledige uitslag is te vinden op www.avtexel.nl . De volgende loop die de atletiekvereniging organiseert is de laatste Krimstrandloop op woensdagavond. Inschrijven vanaf 18.45 uur bij het paviljoen van paal 28. De loop begint om 19.30 uur. Kinderen één minuut later. Info. Rita Dogger 313387.


Zwaar weer bij

Jeu de Boules

Ondanks een aantal onderbrekingen door een flinke regenbui, is het derde ledentoernooi van de Jeu de Boulesclub in Den Burg, dat zaterdag gehouden werd, goed verlopen.

De 31 deelnemers lieten zich niet tegenhouden door de onderbrekingen en Louis v/d Vis was uiteindelijk de sterkste. Iets later dan normaal nam hij in het clubhuis de prijzen in ontvangst. Hij werd geflankeerd door Gerrie Jurjens die tweede werd en Cees v/d Berg (derde). Het 4de en laatste ledentoernooi is in oktober. Op zondag 7 september is er een open dag. Vanaf 13.00 uur is iedereen welkom bij de banen op de velden bij Zwembad Molenkoog om eens kennis te maken met deze sport.

Uitslagen: 1.Louis v.d. Vis werd 1ste met 17pnt; 2. Gerrie Jurjens met 15 pnt; 3. Cees v.d. Berg ook met 15pnt. maar met meer tegenpunten.