De bouwploeg is druk in de weer voor de samengestelde menwedstrijd.
De bouwploeg is druk in de weer voor de samengestelde menwedstrijd. Foto: Immetje Duin

Samengestelde menwedstrijd

Paardenmenners houden op het land van Piet Kooiman en Jan Hin aan de Hoornderweg op zaterdag 6 en zondag 7 september de jaarlijkse samengestelde menwedstrijd.

Het belooft een heel spektakel te worden. Tijdens dit paardenevenement, georganiseerd door Rijvereniging de Waddenruiters en Ponyclub De Kleppertjes maken 220 ruiters en amazones hun opwachting. Kijkers zijn van harte welkom. 'Door de grote diversiteit aan disciplines is het zeker een bezoekje waard', meldt de organisatie. De combinaties starten met een dressuurproef, rijden daarna een springparcours, waarna zij aan hun crossparcours zullen beginnen. De cross is een uitgezette terreinrit met 18 tot 24 vaste hindernissen. Dit loopt uiteen van zware boomstammen, fraai aangeklede hindernissen en de grote waterbak. Ze zorgen voor een waar spektakel.

Op zaterdag begint het programma om 9.00 uur, met de M, L en B paarden en Z,M en L pony's. De eerste ruiter zal om 12.00 uur van start gaan in de cross. Op zondag is er ruimte voor de jongste jeugd die start met een parcours onder begeleiding, dit wordt gevolgd door de B- en L-paarden en pony's die ook voor het nodige kijkplezier zullen zorgen.

De cross is dit jaar voor het eerst gebouwd door een Texelse crossparcoursbouwer. Chris Meijer uit de Cocksdorp heeft zijn papieren als official behaald en geeft tijdens deze cross zijn visitekaartje af. Hij is al wekenlang twee avonden per week bezig. Met een groepje enthousiaste mannen is hij druk in de weer van het parcours iets bijzonders te maken. De bouwploeg bestaat uit Herman van der Wal, Piet Kooiman, Dennis Kuiper, Chris Meijer, Etienne van Bennekom en Frans Couvert (zie foto, waarop RIchard Bousma en Robert Jalving ontbreken).

Achter de schermen wordt door de andere commissieleden hard gewerkt een passend programma te maken. Ze zijn druk doende de vele overkantse deelnemers van stalling en onderdak te voorzien, de vrijwilligers te werven en instrueren en ook op de dag zelf de inwendige mens van een natje en een droogje te voorzien. De wedstrijd is vrij toegankelijk voor publiek, honden zijn niet welkom. Voor meer informatie over het evenement bezoek de website van www.rvtexel.nl