Kermis drie jaar lang op twee locaties

'Ik hoor ook van de exploitanten dat ze tevreden waren over een kermis in Den Burg en De Koog. Ook hebben we geen klachten van omwonenden, zover ik weet', reageert wethouder Eric Hercules op het voorstel van het college om tenminste de komende drie jaar een kermis in beide dorpen te houden. De kermis keerde dit jaar na lange afwezigheid terug op de Groeneplaats.

Het besluit betekent niet dat de meervoudige aanbesteding voor de kermis van volgend jaar van de baan is. De afgelopen jaar was bureau De Kermisgids verantwoordelijk voor de organisatie, maar ook Stichting Duindorp klopt nadrukkelijk aan de deur.

De kermisexploitanten zullen gebruik blijven maken van het terrein van de voormalige LTS, zolang daar nog geen definitieve invulling geldt.

'Het besluit voor de voortzetting in twee dorpen is gebaseerd op de positieve reacties van ondernemingsverenigingen, horecaverenigingen, en dorpscommissies De Koog en Den Burg, Stichting Duindorp en Bureau De Kermisgids', zo meldt het college. De aanbesteding voor de komende drie jaren zal, mits de gemeenteraad instemt, in september starten.


Drugsaanpak

aangevuld

'Voorzetting van het huidige beleid, aangevuld met onder meer een jeugdprogramma en samenwerking met deskundige partners op dit gebied', zo stelt het college voor aan de gemeenteraad.

Daarnaast wil het college overgaan tot onderzoek van het rioolwater. Stoffen uit zware medicijnen dan wel drugs komen uiteindelijk in het riool terecht. Dit kan helderheid geven in de mate van de drugsproblematiek op het eiland. Het onderwerp zal uitvoerig aan bod komen in de commissievergadering van september.


Trainingen Tevoko

weer van start


Vanaf maandag 25 augustus starten de trainingen voor zowel de jeugd als de senioren van volleybalvereniging Tevoko. Op de website van Tevoko staan de teamindelingen en exacte trainingstijden.