Spieren voor spieren

De stichting Be Tough heeft zaterdagochtend met een zwemtocht van Den Helder naar Texel €41.522,50 opgehaald voor Spieren voor Spieren. In totaal 29 zwemmers gingen rond acht uur van start bij Kaap Hoofd en zwommen naar de Hors. Een moest onderweg opgeven, de rest zwom in veertig tot 65 minuten naar Texel. Elke zwemmer had zelf voor sponsoring gezorgd. Het was de derde keer dat de stichting, die bestuursleden in Den Helder heeft, de oversteek had georganiseerd. Be Tough houdt zich bezig met unieke en grensverleggende sportevenementen. Spieren voor Spieren spant zich onder meer in voor wetenschappelijke onderzoek naar spierziekten, zamelt geld in voor een kindercentrum bij het Universitair Medisch Centrum in Utrecht en zet zich in om grote acties op te zetten om kinderen met spierziekten te helpen.


Eilandcompetitie


In sporthal Ons Genoegen in Den Burg gaat 26 augustus de Eilandcompetitie van start. Er wordt gespeeld in 3 klassen: Dames, Gemengd en Heren. In iedere klasse is nog ruimte voor nieuwe aanmeldingen.

Ook geïnteresseerde bedrijven, stichtingen of personeelsverenigingen zijn welkom. Men kan op de eerste speelavond komen sfeerproeven en de wedstrijdleiding is benaderbaar voor vragen. De huidige teams zullen zonder tegenbericht worden ingedeeld, de al aangegeven wijzigingen worden doorgevoerd. Nieuwe teams kunnen zich aanmelden tot 20 augustus, ook naamswijzigingen kunnen worden doorgegeven. Spelers die nog een team zoeken, of teams die nog op zoek zijn naar spelers kunnen dat laten weten via de website van Tevoko ( www.tevoko.nl ) of bellen met Dick Blom op telefoonnummer: 315096