De meest gebruikte methode bij het kampioenschap.
De meest gebruikte methode bij het kampioenschap. Foto: Zwembad Molenkoog

Utrechter Niels de Kruijff Texels kampioen bommetje 2014

Met een waterig zonnetje en een flinke wind is zondag het Texels kampioenschap Bommetje gehouden in zwembad Molenkoog in Den Burg.

Onder het toeziend oog van scheidsrechter Lars Veldkamp streden de 14 deelnemers in twee verschillende leeftijdscategorieën om de prijzen.De bommetjes werden niet alleen beoordeeld op de hoeveelheid verplaatst water, maar ook op de artistieke uitvoering. Er werden diverse nieuwe vormen gedemonstreerd, maar de 'kurketrekker', waarbij met één uitgestoken been het zitvlak wordt gebruikt om een zo hoog mogelijke waterzuil te creëren, was bij de meeste deelnemers veruit de meest favoriete bom.

Winnaar in de leeftijdsgroep jeugd werd Niels de Kruijff uit Utrecht, met een hoogte van zes meter en een 8 voor de uitvoering. De 16 jarige jongen was met deze score de beste en werd hierdoor Texels kampioen. In de groep volwassenen was het Texelaar Wolbert Poelmann die een plons had van 4,5 meter hoog, maar door zijn fantastische artistieke bom waarmee hij een 8,5 scoorde werd hij eerste. Op de voet gevolgd door Sander Zijm, de voormalige kampioen.

Uitslag Jeugd: 1.Niels de Kruijff; 2. Widlem de Wit; 3.Thijs Lohse

Uitslag volwassenen: 1. Wolbert Poelmann; 2; Sander Zijm. 3; Udo Visser