Hulp vluchtelingen

Ria van der Vis van de Stichting Hulp Oost-Europa Texel doet een dringende oproep om hulp te bieden aan kinderen op de Sinjar-berg in Irak. De kinderen zijn met hun ouders op de vlucht geslagen voor de terreur van ISIS.

'De kinderen zijn uitgedroogd en hebben hulp nodig. Er is grote behoefte aan ORS, een oplossing van zouten en suikers, en melkpoeder. Er zijn ook tenten nodig en spullen om te slapen, zoals beddengoed en andere zaken. Er is ook behoefte aan kinderkleding. De spullen gaan mee op een transport dat Koerden in Nederland hebben geregeld. We weten dat het goed terecht komt. Ze hebben een auto geregeld en alles staat klaar. Zodra ze de auto vol hebben, vertrekken ze. Alleen is er nog niet genoeg om de auto gevuld te krijgen. Zelf hebben we net een transport in Roemeniƫ afgeleverd.'

Mensen met spullen kunnen de hulpgoederen brengen naar de winkel van Janneke van der Vis aan de Maricoweg. Ria: 'We begrijpen dat mensen thuis geen ORS en melkpoeder hebben. En er is ook dringend behoefte aan medicijnen. Daarom zijn we ook blij met financiƫle bijdragen.' Het geld kan worden overgemaakt op rekeningnummer NL18RABO)362521905, ten name van de Stichting Hulp Oost-Europa Texel, onder vermelding van Mosul.