Spannende finale

bij ringsteken

Hans en Danielle Boom en Petruska en Larissa Timmer hielden het woensdagavond spannend tijdens de finale van het Texels kampioenschap ringsteken.

Vóór de start op de Groeneplaats stonden Petruska en Larissa Timmer nog twee punten voor op Hans en Daniëlle Boom, maar na de eerste ronde was de stand gelijkgetrokken.

In de tweede ronde misten Larissa en Daniëlle beiden één ring waardoor ze gelijk bleven. In de derde ronde staken beiden alle drie de ringen, waardoor een barrage uitsluitsel moest bieden. Larissa miste één ring en Daniëlle stak ze alle drie, waardoor zij en haar vader de titel van vorig jaar prolongeerden.

De familie Boom behaalde over wedstrijden in totaal 35 punten (inclusief de laatste barrage) en moeder en dochter Timmer 34 punten. Danique Bakker en Yvonne van de Werken die derde werden behaalden 28 punten.

De dagprijs werd gewonnen door Jan Keijser en Tineke Spigt die een toerist op de wagen hadden die tijdens de toeristenronde alles raak stak. Voor de tweede en derde prijs reden vader en dochter Boom en Cees Bakker en Johanna van der Zwaag een barrage, waarbij de familie Boom tweede werd.

Marieke van Liere en Bianca de Feijter vierden woensdag hun verjaardag en werden toegezongen tijdens de voorstelronde. In totaal deden zestien aanspanningen mee. Aanvankelijk gelastte de ringsteekcommissie het evenement af omdat er te weinig animo was, maar later kwam het alsnog op gang.