Voor de derde keer

ander huisnummer

Meer dan eens is het nummer van een woning aan de Anne Frankstraat gewijzigd. Toen de gemeente het huisnummer onlangs opnieuw veranderde, voor de derde keer in 12 jaar, had de bewoonster er genoeg van en maakte bezwaar. Vergeefs.

Want zowel de Bezwaarschriftencommissie als het college noemde de wijziging rechtmatig en redelijk, al had de motivering van dit besluit anders en beter gekund. De nummerwijziging is het gevolg van nieuwbouwplannen in dit uitbreidingsgebied van Den Burg. In dergelijke gevallen biedt de gemeente (financiƫle) hulp omdat omnummering voor de betrokkene lastig is en kosten geeft in verband met veranderingen die moeten worden aangebracht in drukwerk e.d. In dit geval wilde de bewoonster daarvan geen gebruik maken. Ze wilde gewoon het bestaande nummer houden. Hetzelfde nummer bij de nieuwbouw zou van een a of b kunnen worden voorzien.

In een andere kwestie zijn bezwaarmakers in het gelijk gesteld. Het betreft drie Oosterenders die zich met succes hebben verzet tegen het plan om de parkeerplaatsen in de Vliestraat-Schoolstraat te verplaatsen. Het betreffende verkeersbesluit is door b en w ingetrokken. Het schrappen van de parkeerplaatsen hangt samen met de herinrichting van de Schoolstraat en gebeurde mede op verzoek van bewoners. De drie bewoners wilden de parkeerplekken echter niet missen. Omdat er geen alternatieven zijn wordt de parkeerproblematiek groter wat schadelijk is voor de leefbaarheid van het dorp, redeneren zij. De bezwaarschriftencommissie vond dat het besluit niet zorgvuldig was voorbereid met afweging van de belangen van de betrokkenen. Gemeentewerken krijgt opdracht iets beters te bedenken.


Geen vergunning

voor schuur

Een zonder vergunning gebouwde veldschuur aan de Ruigendijk bij De Koog kan wegens strijdigheid met het bestemmingplan niet worden gelegaliseerd. Het gebouw staat buiten het bestemde vlak, heeft een plat dak en wordt niet agrarisch gebruikt. De eigenaar maakte bezwaar tegen de weigering van de door hem achteraf aangevraagde vergunning maar kreeg van bezwaarschriftencommissie en college nul op het rekest. De betreffende schuur neemt de plaats in van een gesloopte oude bouwvallige schuur.