Monteur Marcel Verhagen en crosser René Hoep bij de Kever.
Monteur Marcel Verhagen en crosser René Hoep bij de Kever. Foto: Jeroen van Hattum

'Eerder een Kever dan rijbewijs'

Hij kijkt ernaar uit: komende zondag maakt René Hoep uit De Koog voor het eerst zijn opwachting in de Keverklasse op de autocross van de MAB Club.

Hoep is een fervent crosser die de afgelopen jaren aan de overkant in de Kever Cup diverse bekers in de wacht sleepte. Op Texel kwam hij echter niet in actie. Aanvankelijk zou hij vorig jaar met zijn Kever aan de start verschijnen op de 'heilige klei' in Eierland, maar dat ging niet door omdat de autocross precies samen viel met de laatste wedstrijd van de Kever Cup. Hoep stond eerste in het klassement en wilde de kans op een eindoverwinning niet bij voorbaat laten schieten (hij werd tweede). 'Dit jaar vallen de crosses niet samen, dus ik kan rijden.'

Hij verwacht zondag een strijd waarbij geluk een grote factor gaat spelen. 'De baan in Eierland is wat kleiner dan gebruikelijk in de keverklasse, dus het wordt spannend.' In totaal 22 Keverrijders doen mee in de klasse die sinds vorig jaar weer onderdeel is van de autocross. Ben Rentenaar, Wouter van Strien en Dennis Raateland staan naar verwachting ook aan de start met hun Kevers.

Hoep deed in 1996 voor het eerst mee aan de autocross, toen nog aan de Genteweg bij Oosterend. 'Dat was met een vorige Kever. Ik had eerder een Kever dan mijn rijbewijs. Bedoeling was te rijden in de Formule 2, maar die klasse ging niet door. Daarna had ik met de Kever compensatie voor de viercilinderklasse.' Na negen jaar stopte Hoep met racen. In 2008 deed hij een keer mee aan een Speedweekend in Eierland en kreeg hij de smaak weer te pakken. Een jaar later schafte hij een nieuwe Kever aan (de auto waarmee hij nog steeds rijdt) en rijdt sindsdien zo'n vijftien races per jaar in de Kever Cup.

Marcel Verhagen is sinds een paar jaar vaste monteur en de samenwerking bevalt goed. 'Voorbereiding is een belangrijk onderdeel van het racen. Alles moet goed zijn en tussen de races door probeer je de dingen telkens nog wat beter te maken. Neem bijvoorbeeld de schokdempers. Daar zitten drie standen op met veel klikken en slagen en dat luistert allemaal nauw.' De wagen zelf is ook klaar voor de cross. Zondag zat die na de wedstrijden in Sint Maarten nog van voor naar achter onder de prut, maar daar was van de week al niets meer van te merken.