Op www.sociaaldomein.com is veel informatie te vinden.
Op www.sociaaldomein.com is veel informatie te vinden.

Informatie over Sociaal Domein

Het Sociaal Domein is de verzamelnaam voor alle veranderingen die vanaf 1 januari 2015 plaatsvinden op het gebied van zorg.

Op diverse plekken is meer informatie te vinden over alle veranderingen. Zo kunt u de nieuwsbrieven die vanuit de regio Kop van Noord-Holland worden verstuurd lezen en pagina's zoals deze die zeswekelijks in de Texelse Courant verschijnen, terugvinden op www.texel.nl/actueel/projecten/sociaaldomein.

Voor veelgestelde vragen kunt u ook terecht op www.sociaaldomein.com. Daar kunt u onder meer antwoord vinden op vragen over 'eigen kracht', een begrip dat regelmatig voorbij komt als het over de veranderingen in de zorg gaat. Betekent 'eigen kracht' bijvoorbeeld dat ik straks het huishouden bij mijn ouders moet doen als zij dat zelf niet meer kunnen? Of hoe kunt u zich goed voorbereiden op de komende veranderingen? Blijft bijvoorbeeld uw indicatie voor zorg geldig?

Vindt u uw vraag niet terug op de website www.sociaaldomein.com? Stuur dan een e-mail via deze website om een antwoord te krijgen.