Wandeling in teken 600 jaar stadsrechten

Amateurhistoricus Gelein Jansen houdt iedere donderdag in september een historische wandeling door Den Burg. Deze staan in het teken van 600 jaar stadsrechten. De tocht begint om 10.00 in de Kastanjeboom. De wandeling zelft duurt ongeveer een uur. Deelname kost €8,50 inclusief koffie en gebak.


Oefening met F-16's

F-16's trainen vanaf vliegbasis Leeuwarden In de periode van 14 augustus tot en met 17 oktober boven verschillende delen van Nederland. Het betreft een internationale training, zogenaamde Fighter Weapons Instructor Training (FWIT) op de Vliegbasis Leeuwarden.

De vliegers zitten momenteel in de Air-to-Surface fase. Er wordt onder andere getraind boven de Vliehors range op Vlieland waarbij inzet van wapens wordt gesimuleerd of uitgevoerd met oefenbommen. In september en oktober wordt hier ook echte munitie, de zogenaamde live weapons afgeworpen. In week 33, 34 (gedurende dag) en week 37, 38, 41, 42 (gedurende dag en avond) wordt er boven diverse gebieden boven Nederland gevlogen. De gebieden zijn het noorden en westen van Friesland, Regio Marnewaard, Drenthe en de Peel.