Jeroen Vlaming van Texel '94 in actie.
Jeroen Vlaming van Texel '94 in actie. Foto: Willem Sangers

Texelse teams beginnen goed

Het voetbalseizoen zit er weer aan te komen en de voorbereiding van de Texelse teams is in volle gang. De teams behaalden goede resultaten. Texel'94 verpletterde zijn eerste tegenstander en ook S.V. De Koog liet weinig van zijn tegenstander heel.

Willem Roomeijer kon zich geen betere start wensen. De nieuwbakken trainer van het eerste van Texel'94 leidde zijn jongens naar een verpletterende 8-0 overwinning op Swift uit Amsterdam. Een zege die zelfs nog wel hoger had kunnen uitvallen. Bij ZDH liet Mike de Bruijn zien dat hij het scoren nog niet verleerd is in de oefenwedstrijd tegen Hunsingo.

Ook komend jaar zullen veel ogen weer op hem gericht zijn. Uiteindelijk wonnen de Zwaluwen de eerste oefenwedstrijd met 3-1.

S.V. De Koog is eveneens goed begonnen aan de voorbereiding. Met Marcel Ris op de plaats van de naar Succes vertrokken Jan Loew werd ruim gewonnen.

Een thuisdebuut maakte de nieuwe eindverantwoordelijke nog niet. Omdat er op het veld van de 'Blauwhemden' nog niet gespeeld mag worden, weken ze uit naar het B-veld van de SVO uit Oosterend. In het gastdorp nam de club uit De Koog het op tegen Willemsoord uit Overijssel. De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen met 4-1.