Texel present op WK Softbal in Haarlem

Promotiemateriaal over Texel, een prijsvraag met een bak vol Texelse schaapjes en 'mooie verhalen' over het eiland.

Dat zijn een aantal ingrediƫnten van een stand over Texel die vanaf komende vrijdag tot en met zondag 24 augustus op het Wereldkampioenschap Softbal in Haarlem staat. De stand komt voort uit de samenwerking tussen Texel en het Nederlands Dames Softbal Team die ontstond na de landelijke finale van de Nationale Sportweek op Texel.

De VVV, De Krim en de gemeente zorgen voor de invulling van de stand die bij het stadion komt te staan in een gedeelte voor de bezoekers. In totaal worden daar acht stands ingericht. Volgens directeur Wouter de Waal van de VVV worden er mooie verhalen over Texel verteld en kunnen bezoekers raden hoeveel schaapjes er in een grote bak zitten. De winnaar krijgt een weekendje Texel.

Volgens Jan van Dee van De Krim wordt er flink wat promotie voor het eiland gemaakt. Het vakantiepark bij De Cocksdorp was hoofdsponsor van het team dat van november 2013 tot begin juni meerdere keren een week op het eiland was om te trainen voor het WK. De Texelstand wordt mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Holland. Diverse Texelaars, onder wie medewerkers van de VVV, bemensen de stand tijdens het WK.

Daar doen in totaal zestien teams uit vijftien landen aan mee. China levert twee teams: een nationaal team en een team uit Tapei. Het Nederlands damesteam speelt van vrijdag tot en met donderdag 21 augustus zeven wedstrijden. In het weekend van 23 en 24 augustus volgt de afsluitende strijd om het goud, zilver en brons. De organisatie verwacht tussen de 25.000 tot 30.000 bezoekers. 'We hebben begroot op 1500 bezoekers per dag', aldus een woordvoerder, 'en als we uitgaan van de voorverkoop verwachten we wel boven dat aantal te komen.'

In de andere stands bevinden zich onder meer de gemeente Haarlem, de verkoop van producten van het Nederlands team, merchandising van het WK, verkoop van softbalmateriaal, cashless betalen en een grote snoepkraam.

Diverse Texelaars die het afgelopen half jaar betrokken waren bij de begeleiding van het nationale team op Texel zijn vanaf donderdag een paar dagen te gast op het WK om de verrichtingen van het team te volgen. 'Dat is een waardering die we terugkrijgen voor de inzet op het eiland', aldus voorzitter Albert Hoven van de Texelse sportraad. Het damesteam, momenteel regerend Europees kampioen, heeft de ambiitie om in Haarlem de wereldtitel softbal in de wacht te slepen.