Reddingboten zoeken vastgelopen boot

De reddingboten van De Cocksdorp en Vlieland hebben maandagavond een zoekactie gehouden op de Waddenzee om een boot terug te vinden.

De twee opvarenden waren van Texel naar Harlingen gevaren en op de terugweg naar Texel vastgelopen. Waar precies was niet duidelijk, waarna de Beursplein uit De Cocksdorp en later ook de Graaf van Bylandt, Huibert Dijkstra en De Gul van Vlieland het wad op gingen om te zoeken. Twee redders werden op het drooggevallen wad gezet om vanaf daar de zoekactie te ondersteunen.

Met behulp van een handfakkel en het in brand steken van materialen wisten de opvarenden aan te geven waar ze lagen. Dat was ter hoogte van het Gasboeiengat en het Inschot. Op aanwijzingen van de KNRM werd een helikopter naar de boot gestuurd om de opvarenden op te halen. Zij werden bij het reddingboothuis in De Cocksdorp afgezet. De twee mannen op het wad waren inmiddels bij de boot gekomen waar weer voldoende water onder kwam toen het vloed werd.

Een van de opvarenden laat desgevraagd weten het tij verkeerd te hebben ingeschat en er behoorlijk mee te zitten dat er conform procedure een hele operatie op gang kwam om hen terug te vinden. 'Dat wordt nog een keer goedgemaakt met de KNRM.' De Graaf van Bylandt en Huibert Dijkstra waren al op het water voor een andere reddingsactie.