Prijzenkast in huize De Beer na winst Maandbeker goed gevuld

Op golfbaan De Texelse is het wedstrijdseizoen in volle gang. De faciliteiten en het clubsfeertje zorgen voor een groot deelnemersveld. 'Een weldadige zondagochtend tussen de fazanten pulletjes en de oeverzwaluwen, ook de verliezers komen stralend van een sprankelende golfdag binnen', meldt correspondent Floris-Jan Zwaag.

Er werd gestreden om de Rabobank Maandbeker. In categorie 3 was Dick Jansen (37), na winst in de maandbeker van maart, wederom succesvol. Hij bleef Anita Hiemstra (36) en Joost Verhagen (35) nipt voor. Categorie 2 was voor de familie de Beer. Marijke (32) als winnaar en Hans (31) op plaats drie. Jos Bosma (31) voorkwam met zijn tweede plek nipt een één-tweetje. Marijke sleepte naast ook een neary en een birdie binnen. De prijzenkast in huize De Beer is dus goed gevuld dit weekend. In categorie 1 was het zó spannend dat er tussen de nummer één en twee geen verschil in punten zat. Kevin van Zuilekom en Hugo Groothuis eindigden beiden op 37 punten. In dat geval telde het resultaat op de laatste drie holes en was het Kevin die er net voor 'piepte'. Herbert de Geer (34) eiste plaats drie op.

Uitslag:

Cat 1: Kevin (37), Hugo (37), Herbert (34);Cat 2: Marijke (32), Jos(31), Hans(31); Cat 3: Dick (37), Anita (36), Joost (35); Neary`s: Solveigh Rip, Marijke de Beer, Leo Saal, Marcel Wernand; Birdie`s: Dick (8), Alain (4), Reinoud (10), 2 x Leo (12 en 2), Jan (3), Maeike (10), Ditte (16), Kevin (18), Marijke (10)


ZDH oefent

Het eerste elftal van ZDH speelt zaterdag een oefenwedstrijd tegen Hunsingo. Deze tegenstander komt uit in de derde klasse van het district Noord. Plaats van handeling is Sportpark Jaap Lap in Den Hoorn, de aftrap is om 14.30 uur. Zondag komt het kersverse A-juniorenteam van ZDH voor het eerst in actie. Geoefend wordt tegen Weesp A1. De aftrap is om 11.00 uur.