Anders bekeken

Decolleté

Het is echt zomer, de maïs staat hoog, boeren zijn aan het oogsten, trekkers rijden af en aan, het goudgele graan wordt verscheept in Oudeschild op de kade. Toeristen rijden in korte broek en mini-jurkjes op de fiets, er is veel bloot en vrouwelijk schoon te zien. Vanmiddag was het een grote drukte op het strand, met een vriendin was ik voor het eerst aan de Noordzeekust en we lagen heerlijk bij het water, zodat de verkoeling optimaal was. Ik kreeg een echt vakantiegevoel, elk uur doken we in het water. Ik vergat af en toe mijn bovenhesje, ach we liggen helemaal vrij, geen mens die ons ziet, heerlijk, ze mogen ook bruin worden toch?

Als ik thuis kom gaat mijn mobiel. 'Mam, kunnen we vroeg eten vandaag, ik ben druk, en oh ja, ik heb zin in draadjesvlees.' Nou, dat treft er staat een pan rundvlees klaar en snel haal ik de pas geplukte boontjes af, en zet het eten op, en neem snel een douche. Ja, ik was al aardig bruin, maar nu is alles gebronsd. Gauw insmeren voordat de jongste telg, de kraanmachinist, zijn honger komt stillen met zijn vriendin.

De gedachten gaan jaren terug, ik nam de kinderen altijd mee naar Ceres, een heerlijk strandje, de kinderen konden er vrij spelen, scheppen, krabben zoeken, en het water loopt langzaam af, dus ook heerlijk de zee in. De jongste was van mei, een warme zomer, al gauw ging ik naar het strandje met de wagen, ik gaf hem daar de borst en als baby vond hij het heerlijk in het koele water. Hij was watervrij, had geen angst, het was leuk om te zien, als ik hem liet drijven. Later, als klein jongetje wilde hij de trekkers mee naar het strand, er moest gekraand worden, geulen gegraven naar het water, Bepakt en bezakt reden we op de fiets achter de dijk .Hij wist toen al wat hij later wilde worden, en dat is uitgekomen ook.

'Ben je boven?' Ik snel de trap af, de jeugd staat in de keuken, ze zijn net terug van hun vakantie op Kreta, lekker bruin, en zoonlief heeft er nog een laag zwart werkstof overheen vandaag. Gauw handen wassen en aan tafel, het ruikt lekker. Op de telefoon worden vakantiekiekjes bekeken, het stel aan het zwemmen, het stel op de scooter, ja zo gaat het. Lekker in de bikini en zwembroek, genieten. Na de kwark met aardbeien, en nog wat gezellig kletsen, moet er weer gewerkt worden, bij de achterdeur staan grote werkschoenen, een halve kuub zand zit erin en erop.

Hij bukt en klopt ze leeg tegen de buitenmuur .Voor m'n neus een blote rug en een halve blote kont, hij is flink uit de kluiten gewassen, een bouwvakkerdecolleté straalt me tegemoet. Groter dan mijn eigen decolleté, de borst waar hij van dronk. Kleine jongens worden groot.

Jozien