Vekabo nomineert Camping De Hal

Camping De Hal bij Den Burg van Jacob en Patricia Keijser is genomineerd als VEKABO Camping van het Jaar 2015.

De Hal is één van de zeven campings die zijn genomineerd door de VEKABO, de vereniging voor charmante plattelandsaccommodaties. Die houdt jaarlijks een verkiezing waarbij regionale winnaars strijden voor de landelijke titel. De campinggasten spelen een belangrijke rol: zij kunnen campings waar zij hebben gekampeerd aandragen voor de titel. Een onafhankelijke jury kiest per regio een genomineerde.

De jury let behalve op stemmen van de gasten ook op de algemene uitstraling van de camping. Over camping De Hal zegt VEKABO Nederland dat gasten zeer tevreden zijn over het verzorgde en schone toiletgebouw, het verzorgde uiterlijk van de camping en de gemoedelijkheid/vriendelijkheid van de eigenaren. 'De gasten voelen zich hier thuis.'

Voor Camping De Hal breken spannende tijden aan. Als regionale winnaar nemen zij deel aan de landelijke verkiezing. Komende weken bezoekt een mystery guest de genomineerde campings om deze kritisch te beoordelen en om de sfeer te proeven. De winnaar wordt op donderdag 22 januari 2015 op feestelijke wijze bekend gemaakt op de Caravan Beurs.


Onduidelijkheid over

kamperen bij de boer

'Wat zijn nu precies de regels voor het kamperen bij de boer?' Die vraag stelt de Vereniging van Texelse Kampeerboeren (VTKB) aan wethouder Frank Kingma.

Aanleiding is de brief die alle kampeerboeren hebben ontvangen, waarin staat dat ze vóór 1 oktober allerlei gegevens moeten aanleveren. Op basis hiervan zal worden bepaald of ze in aanmerking komen voor een omgevingsvergunning. Vanzelfsprekend is dat niet. Cruciaal is de vraag of sprake is van een reëel agrarisch bedrijf. Volgens het bestemmingsplan is dit het geval als het bedrijf tussen de helft en een nagenoeg volledig 'redelijk' inkomen oplevert. Die omschrijving laat aan duidelijkheid te wensen over, vinden de kampeerboeren. 'Ik hoop dat wethouder Kingma het ons kan uitleggen', stelt Klaas Tjepkema, voorzitter van de VTKB. In het verleden werd dit bepaald op basis van aantal SBE (Standaards Bedrijfs Eenheden), maar dat is niet meer van toepassing.