Johan Roos in actie op de banen van De Cocksdorp.
Johan Roos in actie op de banen van De Cocksdorp. Foto Dennis Vonk

'Bikkelement Toernooi was top'

In de poulewedstrijden verloren Jesper List en Jeroen Vlaming nog van favorieten Robbert de Jong en Remco Spelde. In de finale van het Heren Dubbel A van het Bikkelement Toernooi in De Cocksdorp waren de rollen echter omgekeerd.

Subliem spel van List en de creativiteit en reflexen van Vlaming bleken een goede combinatie om De Jong en Spelde van de overwinning af te houden. De Dames Dubbel A poule was een Durper onderonsje met Yvonne Pieneman, Corrie Ranzijn, Mieke van den Bent en Ria Zoetelief. De laatste twee wonnen de zinderende partij in drie sets.

Tien dagen lang werd er voor het toernooi getennist op de banen achter het Eierlandsche Huis. Volgens de organisatie was het een super geslaagd evenement. 'Het dagelijks in vele getale aanwezige publiek heeft kunnen genieten van een behoorlijke dosis amusement, sportiviteit en gezelligheid.'

De Heren Dubbel B werd gewonnen door nieuwkomers Jonas Leenhouts en Johan Roos. Tegenstanders en collega's Wally van Beek en Tom de Lugt hadden berekend dat zij een behoorlijke kans hadden winst te boeken, maar dat bleek achteraf toch een miscalculatie te zijn. De Dames Dubbel B was een prooi voor Marisa Vlaming en Iris van der Vis aan wie geen koppel zich kon meten. Linda en Gerda Hooijschuur, die hun debuut maakten, mochten in de finale nog proberen Vlaming en Van der Vis van de overwinning af te houden, maar dat zat er niet in.

Jeroen Plag en Dusanka Stolk wonnen in de Gemengd Dubbel A poule de finale van Manon Walbeek en Robin van der Heide. Zij hielden lang stand tegen Plag en Stolk. Er waren veel lange rally's en met name de heren bleken over een goede backhand te beschikken. Stefan en Lyanne Hooyschuur bemachtigden in de Gemengd Dubbel B de overwinning in een gelijk opgaande eindstrijd tegen Walter Oskam en Corine Plaatsman.

Volgens de organisatie bleek aan het begin van het toernooi al snel dat er gelijkwaardige poules waren samengesteld, waardoor de meeste wedstrijden eindigden in driesetters. Door de hoosbui van zaterdagmiddag lag het Bikkelement Toernooi een paar uur stil, maar dat werd zondag alsnog goed gemaakt. In week 31 van 2015 is het volgende toernooi.