Geen boekingen voor

boerengolf in 2015

Klif 12, exploitant van het boerengolf bij Den Hoorn, neemt voor seizoen 2015 voorlopig geen nieuwe reserveringen aan. Dat is de uitkomst van overleg met de gemeente, dat vorige week is gehouden.

Onlangs werd bekend dat het college van b en w het boerengolf gelijkstelt aan het maïsstruunhof, in het kader van dagrecreatieve functies aan de zuidkant van Den Hoorn. Gelet op status van het gebied als beschermd dorpsgezicht is dagrecreatie op deze percelen volgens de gemeente ongewenst. Zowel het maïsstruunhof als het boerengolf zijn vormen van dagrecreatie en worden daarom niet (meer) toegestaan.

De gemeente is in gesprek met de eigenaar van de grond en de uitbater van de boerengolf over een mogelijk alternatieve locatie voor het boerengolf voor het seizoen 2015. Met de exploitant is afgesproken dat voor seizoen 2015 voorlopig geen nieuwe reserveringen worden aangenomen.

De kwestie heeft met name in Den Hoorn voor nogal wat commotie gezorgd. Om dit niet verder aan te wakkeren, wil Cor van Heerwaarden van Klif 12, dat het boerengolf al vele jaren exploiteert, er geen verder commentaar over geven.