Geld ophalen voor rondritten

Tijdens het HavenVIStijn zaterdag 9 augustus in Oudeschild wordt geld opgehaald om rondritten met bewoners van verpleeghuis Hollewal over Texel te kunnen betalen.

Volgens Ingrid Hennink, één van de organisatoren van het evenement op de haven, gaat het merendeel van de opbrengsten naar de rondritten. Wekelijks gaat er een busje van TBO naar de Hollewal om bewoners bij toerbeurt over het eiland rond te rijden.

Roelie Bakker, voorzitter van de cliëntenraad van het verpleeghuis in Den Burg, zegt blij te zijn met de steun. Volgens haar is jaarlijks bij elkaar zo'n drie- tot vierduizend euro nodig om de rondritten te betalen en dat moet via sponsoring en giften bij elkaar worden verkregen. Via de budgetten van de Omring kan het volgens de cliëntraad niet meer worden betaald. 'Tot nu toe lukt het allemaal, maar je krijgt soms wel het gevoel dat je een beetje aan het schooien bent om de ritten te kunnen financieren.' Die worden door het taxibedrijf tegen een gereduceerd tarief aangeboden.

Fractievoorzitter Piet Standaart van Texels Belang ondernam recent in de gemeenteraad een poging via de WMO de kosten van de rondritten gefinancierd te krijgen, maar dat lukte niet. Het kwam er op neer dat bewoners van het verpleeghuis wel individueel geld zouden kunnen aanvragen, maar niet collectief. Standaart besloot daarna zijn eerste maand inkomsten als raadslid aan de rondritten voor het verpleeghuis te doneren.