Doorstroming geen automatisme

Leerlingen die op de OSG een diploma VMBO, MAVO of HAVO hebben gehaald kunnen niet altijd doorstromen naar een vervolgopleiding van de OSG. De schoolleiding staat het alleen toe als de betreffende leerlingen aan bepaalde eisen voldoen.

In een tweetal recente gevallen waarin de schoolleiding zich afwijzend opstelde tegen doorstroming naar 4 MAVO, resp. 4 VMBO Kader hebben de ouders daar geen genoegen mee genomen. Het bezwaar dat ze indienden bij het bevoegd gezag (b en w) is echter ongegrond verklaard. Na ouders en schoolleiding te hebben gehoord stelde het college vast dat er geen sprake is van bijzondere omstandigheden of andere redenen om van de toelatingseis af te wijken. Binnenkort krijgt het college een soortgelijk bezwaar te behandelen, mogelijk zelfs meer. Omwille van de tijd heeft wethouder Hennie Huisman het mandaat gekregen daarover te beslissen.


Vergunning alsnog geweigerd

B en w hebben de vergunning die zij verleenden voor de bouw van een schuur/berging aan de Diek in Den Hoorn alsnog ingetrokken naar aanleiding van bezwaren van vier buren.

De buren hekelden de ongelukkige locatie wegens het belemmeren van het uitzicht en het schaden van het karakteristieke dorpsgezicht. Bovendien zou er strijdigheid zijn met het bestemmingsplan: het huidige perceel zou al recreatief worden gebruikt en dat zou ook met de schuur het geval zijn. De bezwaarschriftencommissie stelde vast dat de schuur buiten een bestaand bouwblok valt en ook buiten de strook voor bijgebouwen. De commissie constateerde ook dat het inderdaad de bedoeling is de schuur recreatief te gebruiken, wat niet klopt met het bestemmingsplan. B en w moesten erkennen dat ze bij de beoordeling van de bouwaanvraag een onjuiste beoordeling hadden gemaakt en verklaarden de bezwaren gegrond, wat betekent dat de bouwvergunning is ingetrokken.


Niet ontvankelijk

Iemand uit Den Burg was te laat met het indienen van bezwaar tegen het weigeren van een parkeervergunning. Het bezwaar had er binnen zes weken moeten zijn, maar kwam drie dagen later. De bezwaarschriftencommissie vond die overschrijding niet 'verschoonbaar'. Het college was het daarmee eens en verklaarde het bezwaar niet ontvankelijk.