Verbod alcohol rond De Koninghal en sporthal Ons Genoegen

Op verschillende delen van Texel is het verboden om buiten alcohol te gebruiken, zoals de bebouwde kommen van De Koog, De Cocksdorp en Oudeschild, het centrum van Den Burg, het gebied bij de veerhaven en het duin- en bosgebied bij De Koog. Het college heeft besloten hieraan ook het gebied rond de Burgemeester De Koninghal en sporthal Ons Genoegen toe te voegen.

Dat heeft te maken met de jongeren ontmoetingsplek in die buurt. Deze uitbreiding van het alcoholvrije gebied is opgenomen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). De bepaling treft alleen jeugd boven 18 jaar, want voor jongeren beneden die leeftijd geldt tegenwoordig al een algemeen alcoholverbod. Deze locatie kwam onlangs in opspraak, nadat vanuit de tennisvereniging en de handboogschutters en de schietvereniging klachten waren geuit over het gedrag van jongeren in en rond de container die daar was neergezet. De keet verdween kort na publicatie van het artikel van deze plek. De afgelopen twee weken was het terrein in gebruik voor kermisexploitanten. Naast deze uitbreidingvan het verbod om buiten alcohol te gebruiken, zijn ook enkele tot dusver alcoholvrije gebieden als zodanig geschrapt. Dat zijn de Krimweg, het gedeelte van de Vuurtorenweg tussen Stengweg en strand paal 31 en de Volharding, inclusief de aanliggende parkeerterreinen.


Drangwater weg

uit Lubertischool

Drangwater uit de duinen welt op in de kruipruimte van de Lubertischool in De Koog. Dat is slecht voor de technische staat en het klimaat binnen het gebouw. Het college heeft daarom besloten tot de aanleg van drainageleidingen en extra afvoerleidingen waardoor het water wordt afgevoerd. Kosten: € 21.755, -