Clubkampioenschap Matchplay

Mike van der Haas en en Lot van Schelt hebben zich dit weekend gekroond tot clubkampioen Matchplay bij golfvereniging De Texelse.

In deze oervorm van golf, Matchplay, wordt er één tegen één om iedere hole gestreden. Na de voorondes treden op zaterdag 26 juli de heren en dames aan in een knock out systeem over 2 dagen. Goede en spannende partijen op zaterdag die tot en met de 18de en zelfs in playoffs moesten worden beslist. Bij de heren was het spannend. Tot de halve finale op zondag weten uiteindelijk Kevin van Zuilekom, Mike van der Haas, Antoine Kersten en Gerbrand Zoetelief door te dringen. Van Zuilekom heeft het laatste putje op de 18de nodig om Kersten op de knieën te krijgen en Mike laat zien dat hij dit weekend op scherp staat, Gerbrand geeft goed partij maar sneuvelt op hole15. Bij de dames gingen Marijke de Beer, Lot van Schelt, Lise van Zuilekom en Maeike van de Schaaf na overtuigend spel op zaterdag door. Lise mist wedstrijdritme en kan het constante niveau van Marijke niet bijbenen. Lot verrast met een goede winst op Maeike, de runner up strokeplay kampioene.

De finalisten hebben er zondagmiddag bij de start van de finale al 15 uur golf opzitten. Matchplay is zowel een fysieke als mentale uitputtingsslag, maar ze moeten nogmaals vlammen en het uitzicht op het kampioenschap geeft blijkbaar vleugels. Het zijn Mike van der Haas met een sublieme ronde en Lot van Schelt die de rust weten te bewaren en met strak en gedegen spel de winst naar zich toe trekken.


Stallen wagens op parkeerterrein aan banden gelegd

Het is voortaan verboden om kampeerwagens, aanhangwagens e.d. langer dan drie dagen te parkeren op wegen en parkeerterreinen in alle dorpskommen.

Deze nieuwe bepaling in de APV moet een eind maken aan het langdurig stallen van wagens op plekken die bestemd zijn voor autoparkeren. De parkeermogelijkheden worden daardoor onnodig beperkt. Nu kan daartegen worden opgetreden.