Gastrenners winnen criterium Wielersport

Gastrenner Caspar Hermans heeft vorige week dinsdag in de A-poule het criterium van Wielersport Texel gewonnen die meetelt voor de zomercompetitie. In de B-poule won Patrick Agterberg.

Met een demarrage in de laatste vijf ronden achterhaalde Hermans de eerder ontsnapte Jesse Hoven. Gezamenlijk wisten zij uit de greep van het peloton te blijven. Hermans klopte Hoven in de eindsprint. De sprint van het peloton werd gewonnen door Thomas Boom voor Niels Bos en Dave Huijsman. Laatstgenoemde maakte zijn debuut in de A-poule na in het begin van het seizoen oppermachtig te zijn geweest in de B-poule.

Ook in de B-poule ging de overwinning naar een gastrenner. Patrick Agterberg won de sprint. Hij liet Folkert Jimmink en Niels Segerink achter zich. Gastrenners Bente van Teeseling en Jurgen Panzlaff eindigden als vierde en vijfde.

Vrijdag werd op het parcours langs de dijk een tijdrit gehouden over een afstand van 23 kilometer. Remco Koopman toonde opnieuw zijn klasse als tijdrijder door met een voorsprong van meer dan één minuut op nummer twee Niels Bakker te winnen, goed voor een gemiddelde snelheid van 43,5 km/u. Lorendz Boom, Robbert Boersen en Jesse Hoven eindigden als derde, vierde en vijfde.