Onderzoek moet wensen van mantelzorgers in kaart brengen

Texels Welzijn houdt in samenwerking met Omring en Geriant een onderzoek onder Texelse mantelzorgers. Doel is te kijken hoe het met de mantelzorgers gaat en om in kaart te brengen waar hun behoeftes liggen, nu en in de toekomst.

'Op deze manier hopen we meer duidelijkheid te krijgen over hoe wíj, als organisaties op het gebied van zorg en welzijn, mantelzorgers zo goed mogelijk kunnen ondersteunen bij hun, soms grote, zorg voor hun naasten', meldt Brigitte Hollands van Texels Welzijn.

'Ondanks dat er al veel mantelzorgers zijn die aan het onderzoek (dat begon in maart en tot en met september zal doorlopen) hebben deelgenomen zijn we op zoek naar nieuwe deelnemers. Want de druk op mantelzorgers zal in de komende jaren, mede door bezuinigingen in de zorg, groter worden. Juist daarom is het belangrijk om de mening en de ervaringen van zoveel mogelijk mantelzorgers binnen dit onderzoek mee te nemen.'

Het onderzoek bestaat uit een vragenlijst die in een persoonlijk gesprek tussen u en een van de medewerkers van Texels Welzijn zal worden doorgenomen en ingevuld. De vragenlijst wordt anoniem verwerkt, benadrukt de organisatie.

Wie zorgt voor een naaste met een chronische beperking of ziekte, zoals een partner, kind, tante, buurvrouw, ouder of kennis en bereid is ervaringen te delen wordt verzocht contact op te nemen met Texels Welzijn. Dit kan via telefoonnummer 0222-312696 of mail welzijn@texelswelzijn.nl

Texels Welzijn biedt mantelzorgers onder meer informatie en advies over allerlei zaken, hulp bij het regelen van dingen, een luisterend oor, cursussen, zoals 'Mantelzorgers ontlast', ondersteuning bij het organiseren van respijtzorg en organiseert mantelzorgpodium Texel (viermaal per jaar). Daarnaast organiseert Texels Welzijn jaarlijks de viering van de Dag van de Mantelzorg op Texel.