De mechanische stier is zondag ook van de partij op het Eagles Summer Event.
De mechanische stier is zondag ook van de partij op het Eagles Summer Event. Foto: Eagles Ranch

Elfde Eagles Summer Event aan Burgerdijk

Ponyvoetbal, een ambachtelijke markt, rondkijken bij de dieren en allerlei activiteiten voor kinderen. Het is er allemaal bij het Eagles Summert Event dat zondag 3 augustus bij de Eagles Ranch aan de Burgerdijk bij Den Burg wordt gehouden.

Het is de elfde keer dat het westernevenement plaatsvindt. Het begint om 10.00 en duurt tot 16.00 uur. Voor belangstellenden is het de gelegenheid om rond te lopen over de Eagles Ranch en een kijkje te nemen in de stallen. Zondag kan in de geboortestal onder meer gekeken worden naar een tweeling (Bonny en Max) van Welsh Merrie Dorsy. De dieren zijn geboren op 20 juli. In de geboortestal en opfokstallen van de Eagles Ranch zijn verder pony's, painthorses, varkens met biggetjes, bonte geiten, kippen en eenden te zien. Dieren kunnen geaaid worden en belangstellenden kunnen er ook mee op de foto.

De Binnen- en Buiten-Arena op de Eagles Ranch zijn zondag weer het decor voor demonstraties met paarden en koeien. Zo komt onder meer koeienteam de Buckaroos in de Binnen-Arena om koeiendrijven te demonstreren en zijn er diverse Western onderdelen zoals Barrel Racing. Er zijn Apaloosa's te zien in een vrijheidsdressuur en er is Agility. Dat is behendigheid met paarden, overgekomen uit de wereld van de hondensport. Paarden leggen daarbij een obstakelparcours af. Daarnaast is er Western Riding met echte cowboys en cowgirls op onder andere de Eagles Painthorses, er wordt een dressuurproef gegeven, Laura Westerlaken van BoerderijWinkel Texel (gevestigd op de Eagles Ranch) rijdt een Kür op muziek en er is ponyvoetbal.

In de grote weide aan de achterzijde van de ranch zijn verspreid over de dag demonstraties met Nederlandse windhonden. Honden van bezoekers mogen daarbij ook proberen een haas te vangen.

Het Summer Event wordt verder opgeluisterd door Ben Saunders (winnaar van de Voice of Holland in 2011) die net als vorig jaar met zijn eigen Tattoo Camper aanwezig is om tattoos te zetten. Belangstellenden kunnen van te voren via info@eaglesranch.com alvast reserveren, aangeven wat voor soort tattoo ze willen hebben en waar.

Op de ambachtelijke markt kan onder meer gesnuffeld worden tussen diverse Texelse producten, kinderkleding, leerproducten, Western Tack, Cowboy- en Indianendecoratie en houten bordjes. Bij de kramen zijn ook kleine workshops.

Speciaal voor kinderen is er een grote speeltuin met glijbanen, een klimwand, trampoline, schommels, tokkelbaan en een springkussen. Voor de grotere kinderen wordt de professionele klimwand van TeamBuilding Texel opgesteld en voor de echte waaghalzen is een mechanische stier aanwezig. De inwendige mens wordt evenmin over het hoofd gezien. Er zijn onder meer broodjes hamburger en beenham, aardbeiensmoothies, Texelse pannenkoeken, pasta en patat. Countryband Blackmail zorgt buiten op het grote terras voor live muziek en de band neemt ook professionele LineDancers mee. Bezoekers kunnen daar een workshop volgen.

De entree bedraagt €6,- vanaf 12 jaar. Kinderen tot 12 jaar 4,- en tot één jaar oud gratis. Mensen die mindervalide zijn en 65-plussers betalen €4,-. Honden (aangelijnd) mogen voor één euro naar binnen.