Paardenoptreden in Circus Italiano.
Paardenoptreden in Circus Italiano. Foto: Job Schepers

Circus strijkt neer in De Koog

Paarden spelen een belangrijke rol in het circus dat van komende woensdag 30 juli tot en met zondag zondag 10 augustus op de Nikadel in De Koog staat.

Circus Italiano van de familie Iarz belooft een breed palet aan voorstellingen. Hoofdmoot zijn volgens Ragina van Heybeek van het circus de paarden.

De dieren draven in diverse formaties door de piste, laten bijzondere kunsten zien en er is een vrijheidsdressuur. 'Het is een echt paardencircus.' Daarnaast komen pony's, dromedarissen, Schotse Hooglanders, Watusirunderen en lama's de piste in voor diverse optredens.

Andere voorstellingen zijn er onder andere van Stefania Iarz die als antipodiste een bijzondere en vooral lenige act met ballen laat zien en ook een unieke voorstelling met hoelahoeps geeft. De variété bestaat verder uit een jongleur die van alles en nog wat in veelvoud in de lucht houdt, er zijn clowns met een komische hondenshow en acrobaten.

Die verzorgen onder meer een voorstelling aan zijden doeken die in de piste hangen. 'We hebben van alles', aldus Van Heybeek, 'en het is een voorstelling voor jong en oud.' De show duurt zo'n twee uur.

De eerste voorstellingen zijn morgen (woensdag) en beginnen om 17.30 en 20.00 uur. Daarna is er tot en met zaterdag 9 augustus elke dag om 17.30 en 20.00 uur een voorstelling van het circus. Zondag 10 augustus is er om 14,00 uur een afsluitende voorstelling.

Kaarten kosten €10,- voor een tribuneplaats (kinderen €7,-) en €15,- voor een logeplaats (kinderen €12,-). De prijzen waren eerst hoger, maar zijn volgens de website van Circus Italiano verlaagd om 'meer mensen, en dan met name gezinnen met kinderen, van het circus te kunnen laten genieten'.

Circus Italiano stond vorig jaar ook op de Nikadel bij De Koog en bracht toen eveneens een gevarieerde voorstelling. Vorige week stond het circus nog in Den Helder en inmiddels is de opbouw in De Koog beginnen. De familie Iarz treedt op met een tent met vier masten die ruim achthonderd zitplaatsen telt.

Meer over het circus is te vinden op www.circusitaliano.nl.