In het Wezenpark zijn geregeld activiteiten. b
In het Wezenpark zijn geregeld activiteiten. b Foto: Pieternel Geurtz

Rotaract Texel helpt bij vakantie voor jeugdreuma op Texel

De stichting Rotaract Texel helpt komende week mee met het organiseren van de vakantieweek voor kinderen met Jeugdreuma. Door medewerking te vragen aan diverse Texelse bedrijven is een heel weekprogramma opgesteld om de jongeren een onvergetelijke week te bezorgen.

Veel Texelse bedrijven wilden direct meewerken, nadat ze gevraagd waren iets te kunnen bijdragen aan deze week.

Zo mogen de kinderen aan veel activiteiten kosteloos deelnemen. Er staat onder andere varen met de TX10, Glow in the Dark golfen op De Krim, een bezoek aan de vuurtoren en Ecomare, een rondvlucht boven het eiland, een golfclinic op Golfbaan De Texelse, paardrijden bij Stoeterij van der Linde, een bezoek aan het Maisdoolhof en een rondleiding bij Kaasboerderij Wezenspijk op het programma. Tijdens de terugreis mogen zij een kijkje nemen in de stuurhut op de Texelse boot.
Roland Schippers, voorzitter van Rotaract Texel, is blij dat Texel een grote bijdrage levert aan een onvergetelijke vakantie voor deze jongeren

'Het is mooi om te zien hoe bereid de Texelse bedrijven zijn om mee te helpen'.

Deze jongeren met reuma kennen elkaar niet en worden door artsen vanuit het hele land geselecteerd en aangedragen bij de Stichting 'Youth 'r Well' om deel te nemen aan een vakantieweek.

Wij hebben direct aangeboden om te helpen bij het organiseren van deze Jeugdreuma vakantieweek, toen wij via de Rotary Texel hoorde van dit initiatief.

Immers is het voor ons makkelijker met lokale kennis en ons netwerk om een en ander te regelen.'
De week begint vrijdag 25 juli en eindigt op vrijdag 1 augustus.


Expositie Peperhof

De expositie in de Peperhof is aanstaande zaterdag geopend van 10.30 uur tot 13.00 uur. Verder is de Peperhof wekelijks geopend op dinsdag, woensdag, en donderdag van 13.30 uur. In de tentoonstellingsruimte in de voormalige kerk aan de Peperstraat in Oosterend is werk te zien van circa veertien kunstenaars, er zijn exposities over de visserij en de historie van het dorp.


Impressionistisch

schilderen

In het Wezenpark in Den Burg wordt zaterdag om 19.00 uur een workshop Impressionistisch schilderen onder leiding van Peter van der Ploeg gehouden.

De bekende, uit Harlingen afkomstige kunstenaar Peter van der Ploeg werkt van april tot oktober altijd op Texel, maar wijkt nu uit naar Den Burg. De bedoeling is dat de avondsfeer een grote rol speelt bij het schilderen, het zal namelijk om de onmiddellijke beleving van het moment gaan. Cursisten zullen proberen in een lossere penseeltechniek het 'waargenomene' direct af te beelden zoals het zich aan de deelnemers toont en zoals ze de impressie zelf ter plekke ervaren. Deelname kost 20 euro incl koffie en thee, opgeven bij 06 38749013 of info@creatief-texel.nl. Deelnemers moeten zelf acrylverf, doek/paneel en kwasten/penselen meenemen. Bij slecht weer zal worden uitgeweken naar een andere locatie in Den Burg.