Tweede prijs voor Imme Schraag

In een snikheet weekend werd tijdens het Concours Hippique in Schoorl de finale van de Hartogcup verreden. Imme Schraag wist haar tweede plaats te verdedigen door twee nette dressuurproeven neer te zetten.

Met 200 en 203 punten voor de proeven behaalde ze twee keer een eerste plaats. Met een verschil van een kwart punt in het klassement, moest Imme de kampioenstitel aan zich voorbij laten gaan. Wel mag ze zich reservekampioen van de Hartogcup van Noord-Holland noemen.

Tijdens het concours deed nog een aantal andere Texelaars niet geheel onverdienstelijk mee met hun paarden en pony's. Milou Kooiman en Wild Passion behaalden eenmaal een eerste en eenmaal een tweede prijs in de klasse Z2 pony's. Met 62,75 en 66,41 procent behaalde ze drie winstpunten tijdens de wedstrijd. Jill Mantje verscheen met Corrie in de dressuurring en noteerde twee winstpunten. Zij haalde een eerste prijs met progressief springen in de klasse B voor ABC-pony's; Imme Schraag bezette hier de vierde plaats. Roos Kikkert verscheen ook in de springring en behaalde een mooie vijfde plek in een groot deelnemersveld in de klasse B voor DE-pony's. Marit Koorn kwam zaterdag in de dressuurring en verdiende twee winstpunten.
Leonie van Schaik kwam met twee paarden aan de start. In de dressuur wist ze met Unforgettable twee winstpunten en een vierde prijs te bemachtigen in de klasse M2. Met haar andere paard Texel Consensus sprong ze een foutloos parcours op L hoogte. In de klasse M1 pony's ging Manon List met Golden M&M van start. De eerste proef behaalde ze 188 punten, de tweede proef was 200 punten en een eerste prijs waard. Zowel Manon als Imme behaalden in hun klasse de hoogste dagscore en kregen een deken uitgereikt.


Stichting 600 jaar stad zoekt secretaris

De Stichting Texel 600 jaar stad zoekt voor het bestuur een ervaren secretaris.

Voorzitter Ina Schrama: 'Onze uitdaging is het programma voor de viering van 600 jaar stadsrecht van Texel samen te stellen en uit te voeren De voorbereidingen zijn in volle gang. Het bestuur is gemotiveerd om er voor iedereen een bijzonder jaar van te maken.' Texel 600 jaar stad is een tijdelijk stichting, die opereert in opdracht van de gemeente en hiermee samenwerkt. Het bestuur zoek iemand die enthousiast is en naast de werkzaamheden voor het secretariaat meedenkt over ideeën voor het programma en de uitvoering. Voor meer informatie email: texel600jaarstad@gmail.com of tel. 06 53 211073.