Maarten Elzinga.
Maarten Elzinga. Foto: Onbekend

Trompet en orgel op Zomeravondconcert

FOTO

In kerk De Burght te Den Burg is dinsdag 29 juli het zevende zomeravondconcert, georganiseerd door de Raad voor het zomerwerk van de Texelse kerken. Het concert begint om 20.15 uur en is gratis toegankelijk. Na afloop wordt er een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Het concert wordt verzorgd door Maarten Elzinga en Arthur Kerklaan op trompet en Ton van Eck op orgel. Nadat trompettist en oud-Texelaar Elzinga in 2003 in De Cocksdorp met Van Eck z'n eerste concert in deze serie gaf, is hij elk jaar terug gekomen voor een zomerconcert op zijn geboortegrond. Zo langzamerhand kunnen we dus spreken van een traditie. Sinds 2011 komt collega en vriend Arthur Kerklaan mee en sindsdien hebben ze samen een heel repertoire opgebouwd, dat ieder jaar groeit. Vorig jaar waren ze samen als solisten te horen in het dubbelconcert van Vivaldi tijdens een concertserie in Zuid-Frankrijk. Aan het eind van dit jaar zullen ze samen als solisten optreden tijdens de kerstconcerten in muziekgebouw De Doelen in Rotterdam.

Ze brengen een klinkend programma ten gehore, met vooral trompetmuziek uit de barok: Händel, Purcell en Albinoni. Ook worden twee stukken gespeeld van een jongere generatie componisten: een suite voor twee trompetten van de Zwitser Aeschbacher en een stuk van de Zweed Lindberg. Van Eck (titulair-organist van de R.K.-St.Bavo in Haarlem) speelt op het Gerstenhauer-orgel onder meer een sonate van C.Ph.E. Bach.