Landelijke trend: Groei bij de webwinkels, krimp bij de gewone winkels.
Landelijke trend: Groei bij de webwinkels, krimp bij de gewone winkels. Foto: Bron. www.estec.nl

Feiten en Cijfers over webwinkels

Postorderbedrijven en vooral webwinkels hebben in 2013 ruim tien procent meer omzet geboekt dan in 2012. December was een absolute topmaand. (Bron CBS).

Grote webshops (zoals Bol.com/Ahold, Wehkamp en Zalando) groeien hard. Waarom? De consument wil niet meer naar twintig verschillende winkels, maar shopt voor verschillende spullen graag op één platform. Prijs shoppen wordt minder belangrijk. Gemak wint, de consument heeft behoefte aan vertrouwen. (Bron Patrick Steenks)

Een omslachtig bestelproces met meerdere stappen over meerdere pagina's vergroot de kans dat de consument afhaakt. Eén pagina waarop de klant alle gegevens invult en afrekent verhoogt het gemak. (Bron MijnWebwinkels.nl)

Het is van belang dat alle voor consumenten relevante kanalen in samenhang worden aangeboden: winkel, webwinkel, mobiele website, folders en sociale media (Bron Rabobank)

Over de hele linie namen de detailhandelsverkopen vorig jaar af met 2,2 procent. De volumedaling van 3,9 procent werd enigszins gecompenseerd door 1,8 procent hogere prijzen. (Bron CBS)

Resultaten van individuele webwinkels laten grote verschillen zien in brutomarge en kosten. (Bron Rabobank)

Steeds meer aankopen worden met een tablet gedaan en deze trend wordt ook bij smartphones zichtbaar. Webwinkels wordt geadviseerd hier op in te spelen als webwinkelier en een mobiele webshop te hebben. (Bron: MijnWebwinkels.nl)

Conclusie Rabobank Cijfers & Trends:

Online retail is een groeimarkt. Retailers moeten zowel offline als online kanalen (omnichannel) aanbieden om in te spelen op veranderend consumentengedrag. De financiële dynamiek van een webwinkel verschilt op een aantal punten van een fysieke winkel. Voor beiden geldt dat voldoende schaal van belang is. Om dit te bereiken is samenwerking een goede optie. Dit kan A: horizontaal (1. inkoop/backoffice/formule, 2. winkels die samenwerken, 3. winkels die zich aansluiten bij een online specialist). B. Verticaal: De producent werkt samen met een online partner, of C. Out of the box: Bijvoorbeeld uitgevers die webshops aan hun sites koppelen. De Telegraaf Media Groep is hier een goed voorbeeld van.