Zwaar parcours bij Krimstrandloop

De dag van nationale rouw, de harde wind, het hoge water en de warmte zorgden voor een lage opkomst bij de tweede Krimstrandloop. Het was moeilijk lopen door het mulle zand, want het water was op zijn hoogst.

Moritz Kerker uit Bielefeld wist met gemak de jeugdloop over 1200 meter te winnen. Hij klokte 6.00 minuut, terwijl Imme van der Kerkhof als eerste meisje 6.09 scoorde. Tweede jongen werd Hauke Hoeksema in 6.22, derde was Dilan Boer in 7.02. Het tweede meisje was Lyone Boer uit Wildervank in 6.22. Hanna Kerker werd derde in 6.24.

De vier km ging eerst twee km tegen de straffe noordenwind in naar paal 30 en daarna weer terug naar paal 28. Jonno Boer wist als eerste over de meet te komen in 17.26. Axel Garritsen eindigde in 17.59 als tweede na een mooie eindsprint die hij moest trekken om Jimmy Krugers (18.01) voor te blijven. Eerste dame was Kelly Agterberg in 19.40.

De acht km was eerst twee km voor de wind, daarna vier km tegen wind en toen nog twee km met de wind in de rug terug. Er waren slechts acht deelnemers die zich aan deze langste afstand waagden. Christian Kulbartsch uit Recklinghausen eindigde als eerste in 35.09. Inga Behnen uit Hamm was eerste dame in 44.45. De volgende loop is komende zondagochtend om 10.30 uur bij Bos en Duin aan de Bakkenweg 14 te Den Burg. Inschrijven vanaf 10.00 uur op het terras. Info Rita Dogger tel. 313387


Registratie B&B

Logiesverstrekkers met logies met ontbijt voor meer dan zes personen of met meer dan drie kamers kunnen zich tot 5 augustus bij de gemeente laten registreren.

Als aan de voorwaarden wordt voldaan kan een gedoogbeschikking worden afgegeven. Daarna wordt per woning het aantal slaapplaatsen opgenomen in een nieuw bestemmingsplan. Aan de regeling heeft de raad voorwaarden verbonden. Deze voorwaarden zijn te vinden op de gemeentelijke website. Als aan alle voorwaarden wordt voldaan kunnen verstrekkers van logies met ontbijt voor de regeling in aanmerking komen. Op de website van de gemeente staat het formulier Melding Logies met ontbijt. In het formulier wordt de regeling uitgelegd en staat het volledige overzicht van de voorwaarden. Het formulier kan direct digitaal ingevuld en verstuurd worden. De aanvraag kan ook per post worden verstuurd.