Cabaretier Ivo de Wijs treedt op in Klif 12.
Cabaretier Ivo de Wijs treedt op in Klif 12. Foto: Klif 12

'Cabaret-nestor' Ivo de Wijs in Klif 12

Ivo de Wijs, ook wel de nestor van het Nederlandse cabaret genoemd, treedt donderdag 24 juli op in Klif 23. Hij verzorgt samen met Dorine Wiersma een improvisatie cabaretavond. Het duo gaat de 'cabaretstrijd' aan met Johan Hoogeboom en Jan J. Pieterse. De voorstelling begint om 20.30 uur.

De cabaretiers zwepen elkaar op om steeds verder te spitten in hun repertoire van bijzondere, vrolijke, gekke en trieste liedjes, conferences en puntdichten. Dit leidt tot onverwachte wendingen, hilarische hoogtepunten, maar ook tot ontroerende momenten. De cabaretiers weten van tevoren niet wat er van ze gevraagd wordt. Het is dus een complete verrassing voor iedereen wat er ten gehore gebracht gaat worden. Er wordt van hen verwacht direct in te spelen op de spontane verzoekjes die door het publiek uit de hoge hoed worden getoverd, of door het Rad van Avontuur dat voor de ogen zal worden gedraaid.

De hamvraag is: wie weet het mooiste, grappigste of meest passende lied te brengen bij de aangedragen thema's. De gaten in de avond vult Jan J. Pieterse, die ook zorgt voor een onnavolgbare puntentelling. De organisatie erkent dat wel sprake is van 'matchfixing'. 'De winnaar van deze Klif 12 Jubileum Cabaret Wedstrijd is al bekend: het publiek.' Ze beloven een 'superavond' met hilarische, ontroerende momenten en muzikale hoogstandjes. Entree €16,00, aanvang 20.30 uur (diner vooraf mogelijk reserveren gewenst).


Zonnebloem met TX44 de zee op


Zonnebloem Texel organiseert woensdag 3 september een Waddencruise met de TX44.

Senioren die een dagje mee het water op willen kunnen vanaf 13.30 uur aan boord gaan in Oudeschild. Onder het genot van een kop koffie of thee en wat lekkers kunnen deelnemers genieten van de rondvaart over de Waddenzee. De kosten van dit dagje op zee zijn €10,- per persoon. Opgeven voor de Waddencruise kan bij Ria Bosken, tel. 315848 en Mieke Vlaming, tel. 319342.