Stockcars van de Formule 1 komen de bocht om scheuren.
Stockcars van de Formule 1 komen de bocht om scheuren. Foto: Gerard Timmerman

Snelheid, prut, hitte en kippenvel tijdens Speedweekend

Goede prestaties in de voorrondes zijn geen garantie voor een hoge eindklassering. Dat bleek tijdens het Speedweekend van de MAB Texel, waar als favoriet getipte coureurs roemloos eindigden in de finale. De apotheose van een spektaculaire eerste autocross, waarvan publiek en coureurs met volle teugen genoten.

Vreugde en verdriet in de Formule 2, een razendsnelle klasse gedomineerd door buiten-Texelaars met als favorieten coureurs die over een hoge mate van 'autocross slimheid' beschikken: die in de manches hun puntjes bij elkaar reden, zuinig met hun materiaal omsprongen en zichzelf spaarden. Om in de finale voluit te gaan. Er ontspon zich aan kop een tweestrijd tussen Wim Peters en Toon Schut, waarbij in het heetst van de strijd een crash een einde aan hun kampioensaspiraties maakte. Sander Borst was de lachende derde en ging met gebalde vuist als eerste over de finish. Tweede werd Rick de Graaff en derde Chris van der Elst.

Zaterdag, de eerste dag van het Speedweekend, was er spektakel, stof en hitte. Op de dijk van het crossterrein aan de Hoofdweg liep de temperatuur op tot 33 graden. Zondag was het een stuk koeler en minder stof, maar werd het publiek op de volle dijk regelmatig getrakteerd op een regen van prut en kluiten. Buiten de baan kameraadschap, maar op het parcours heerste rivaliteit tussen de Texelse coureurs en deelnemers van de overkant die tijdens deze eerste autocross mee mochten rijden. Veel coureurs uit Friesland en uit Noord-Holland, die met hele families naar Texel waren gekomen en er een uitje van maakten. Ze waren laaiend enthousiast over de cross, volgens velen de mooiste van het land. 'Volgend jaar komen we zeker weer.'

De Vrije Standaardklasse kreeg zondag een bizarre ontknoping toen Hans Arnout, die in de voorrondes steevast vooraan eindigde, in de finale door Willem Johan Bakker in de muur werd gereden, waarna de bolide van Arnout met een daverende klap achterwaarts tegen de dijk botste en op z'n kop op de baan bleef liggen. Toen pitsreporter Robin van Sambeek de anders zo spraakzame Arnout een reactie vroeg was diens enige commentaar: 'Dat moet je maar aan Willem Johan vragen.' Na de hervatting kwam Bert Uitgeest als eerste uit de strijd, Sander Vermeulen eindigde als tweede en Willem Johan Bakker als derde. De uitslag was onder voorbehoud, de jury moet nog oordelen of de actie van Bakker al dan niet reglementair was. In de nieuwe klasse Bangerstox (wrakkenrace) stak het niet zo nauw. De opkomst was nog matig, maar voor wie voor weinig geld wil crossen, kan zich in deze klasse uitleven. Een geintje mag. Giel Koorn presteerde het om achteruitrijdend vele ronden af te leggen. De race werd gewonnen door Barend Terpstra gevolgd door Hans Arnout. Schoothandelaar Blokdijk kreeg de melding dat er zes wrakken voor hem klaar stonden. Aanstormend talent reed rond bij de junioren. Standaardkarretjes waar afgezien van de constructie niet mag worden gesleuteld. Twee coureurs die dat toch hadden gedaan, werden gediskwalificeerd. Snelste in de finale was Dave Gieles, die op zijn tenen moest staan om de zoenen van de crossmissen in ontvangst te nemen. Tweede werd Berry Amsing en derde Marijn Langeveld. Tijdens de finale van het koningsnummer, de Formule 1, rolden niet minder dan 37 stockcars de baan op. Nadat ze waren opgesteld voor de start, gingen volgens goed gebruik de motoren uit en werd het muisstil. Niet de dominee nam het woord maar wedstrijdleider Dirk Barends: 'Gentlemen start your engine', waarna de arena in een oorverdovend motorengeronk werd gezet en bij menigeen het kippenvel op de rug stond. De bomvolle baan bood weinig ruimte, crashes bleven dan ook niet uit en de gele vlag ging al snel omhoog. Nadat de stofwolken waren opgetrokken stonden Pablo Brandenburg en Arjan Koorn in kansrijke positie. Maar verderop in de race sloeg voor hen het noodlot toe, waarna Bert Honderd uit Uithuizen met de winst aan de haal ging, gevolgd door Harm van der Veen en derde Chris Boersen, die voor Texel de eer hoog hield. Sluitstuk van het Speedweekend was dit keer de Rodeo. Ook tijdens deze finale rolden tientallen gebutste bolides de baan op. In de drukte en hectiek ging ook hier van alles mis en verhuisde menig voertuig met brokken naar het binnenterrein. Snelste was Ronald Bakker uit Waarland, gevolgd door Sam Kossen en derde Joost Broekman. De tweede cross is zondag 17 augustus.

Sleutelen om de Rodeo weer op tijd rijklaar te krijgen.
Hevige strijd in de Rodeoklasse.
De nieuwe jurypost, het voormalige loket van vuiloverslag De Hamster.
Zaterdag was het warm op de dijk en erg veel stof.
Duel in de Vrije Standaardklasse.
Veel bekijks voor het sleutelwerk aan de auto van juniorrijder Luke Witte.
Veel crossers uit Friesland, hun fans zaten op de dijk.
Gas op de plank in de finale van de juniorklasse.
Met de verrijker wordt deze gestrande bolide in de finale van de Rodeo opgeruimd.
De winnaars van de juniorklasse maken met crossmissen een ererondje.
Finale van de Formule 2, een feestje van 'buiten-Texelaars'.