De vuurwerkshow trok veel bezoekers.
De vuurwerkshow trok veel bezoekers. Foto: Job Schepers

Kermis knallend van start

FOTO!

De start van de kermis op de parkeerplaats van de Nikadel in De Koog is woensdagavond met een grote vuurwerkshow gevierd. 'S middags was de kermis al toegankelijk voor het publiek en veel mensen kwamen vanaf het strand op de kermis af.

Het was een druk op de kermis en ook op het achterste gedeelte van het terrein stroomden de mensen al ruim voor de start van de show toe. Rond 22.15 uur werden nog de laatste auto's weggesleept van de mensen die hun voertuig toch hadden laten staan. Iets na 22.30 uur werd het eerste vuurwerk zichtbaar. Het begon kalmpjes met wat grondvuurwerk, maar al snel schoten de verschillende kleuren knallend door het luchtruim. De kermis blijft tot en met zondag in Den Burg, daarna verplaatst hij naar Den Burg.


Kleurrijke zomer op druk strand

FOTO

De zomerse temperaturen van de tweede helft van deze week deden de toeristen en de Texelaars naar het strand trekken. Door de verschillende kleuren parasollen, zwembroeken en bikini's zorgde dit voor een fleurig gezicht.

Waren de 'zeegangers' vorige week nog wat voorzichtig, nu werd massaal het water betreden. Als de voorspellingen uitkomen blijft dit ook komend weekeinde het beeld op het strand.

Texelaars en toeristen bakken bruin op het strand