Een acht gangen diner op een nog geheime locatie.
Een acht gangen diner op een nog geheime locatie. Foto: Bos en Duin

Zinderend Zomerdiner van acht gangen op geheime locatie

Martin Zeeman van Smakelijk & Meer en Robin Koenen van Brasserie Bos en Duin houden zaterdag 23 augustus het 'Zinderend Zomerdiner'. Op een nog geheime locatie laten ze de deelnemers in een landelijke omgeving genieten van een zomerdiner.

'Alle zintuigen laten meewerken, een totaalbeleving. Dat is waar het om draait tijdens het Zinderend Zomerdiner. Aan een stijlvol gedekte tafel worden acht gangen geserveerd en krijgen enkele producenten kort het woord om iets over hun product te vertellen. Gezelligheid en mooie smaken zullen de boventoon voeren', vertellen Koenen en Zeeman.

Wat begon als een ludiek idee hebben ze al tweemaal met succes gerealiseerd. De ondernemers trekken ook deze editie alles uit de kast om hun gasten te verrassen met gerechten van Texelse bodem en bijpassende wijnen.

Vorig jaar werd gekozen voor Wijngaard De Kroon aan de Rozendijk als locatie. De gasten konden zich tegoed doen aan Texelse wijn en kregen een rondleiding langs de druivenranken. Dit jaar wordt het evenement elders gehouden, de locatie wordt een week van tevoren bekend gemaakt aan de deelnemers. Prijs € 75,- p.p.

Reserveren (telefonisch) kan bij beide bedrijven: Smakelijk & Meer: 312210, Bos en Duin: 315541 of via info@zinderendzomerdiner.nl.


Meedoen aan de

vlindertelling

De Vlinderstichting houdt op 1, 2 en 3 augustus voor de zesde maal de landelijke tuinvlindertelling. In dat weekend wordt overal in Nederland gespeurd naar vlinders in de tuin.

De vlinderstichting nodigt iedereen uit mee te doen en te ontdekken wat er allemaal rondvliegt in de tuin. 'Iedereen kan meedoen, of je tuin nu groot of klein is. Het tellen hoeft niet meer dan een kwartier in beslag te nemen. Ga naar www.vlindermee.nl of download de app vlindermee gratis.'

Iedereen ziet wel eens vlinders in de tuin. Maar waarom zou je ze tellen? 'Door de vlinders in je tuin te tellen, kan je meten hoe het met de natuur in je omgeving gaat. En die cijfers zijn belangrijk, want dagvlinders reageren snel op het milieu en klimaatverandering. De Vlinderstichting verzamelt al jarenlang gegevens over vlinders, zodat ze nog beter beschermd kunnen worden. Ook gegevens uit de bebouwde kom horen daarbij. Met de tuinvlindertelling proberen we zoveel mogelijk gegevens te verzamelen.'

Met de vlinderapp is het ook mogelijk om via de mobiele telefoon in te voeren. De gratis op kan worden gevonden door in de App Store of Google Play te zoeken naar Vlindermee. Eenvoudig vlinders zijn te herkennen op kleur, naam of familie. Alle waarnemingen kunnen direct worden doorgegeven. Met deze app kunnen vlinders ook het hele jaar worden doorgeven.