Bezwaar tankstation

B en w willen hun besluit over de bezwaren tegen de bouw van een tankstation aan de Pontweg nabij de veerhaven uitstellen totdat de Raad van State zich hierover heeft uitgesproken.

Burgemeester en wethouders hadden voor het tankstation vergunning verleend. Het bezwaar dat de buren daartegen indienden verklaarden zij ongegrond. Toen de buren daartegen in beroep gingen bij de rechtbank werden zij in het gelijk gesteld. Argument van de rechter was dat de verkoop van motorbrandstof niet in het bestemmingsplan is geregeld. Gewoonlijk betekent dit dat het college daarmee rekening moet houden en opnieuw een besluit moet nemen. Tegen het tankstation is bij de Raad van State echter ook bezwaar gemaakt in het kader van de procedure voor het nieuwe bestemmingsplan buitengebied. De uitspraak wordt begin volgend jaar verwacht. Als de betrokkenen ermee akkoord gaan zal dat worden afgewacht. Als ze dat niet willen zal de vergunning alsnog worden geweigerd.

In het verleden was er ook een tankstation. De pompen aan beide zijden van de Pontweg kwamen daar begin jaren zestig bij de aanleg van de veerhaven. Ze raakten buiten gebruik, waarna de gebouwen in verval raakten en uiteindelijk zijn gesloopt in afwachting van de komst van nieuwe benzinepompen.