Amazone in actie op manege Akenburg.
Amazone in actie op manege Akenburg. Foto: Desiree Boon

Paard en Buitenleven

Een paardensportevenement met een variatie aan shows. Bijna alles komt voorbij tijdens de eerste Paard & Buitenlevendag in en rond manege Akenburg op woensdag 23 juli. Van mennen, dressuur, springen en freestyle tot en met western en voltige.

'Wij kwamen als SOMT-bestuurders (Stichting Overdekte Manege Texel red.) op het idee omdat we een paardensportdag wilden organiseren voor iedereen. Jong en oud, groot en klein.

En dan in samenwerking met zoveel mogelijk partijen om diverse disciplines te kunnen laten zien. Dus de rijvereniging Waddenruiters en Kleppertjes, Menvereniging tussen Wad en duin, maar ook Cool Running paints uit Oosterend, Stoeterij van der Linde uit De Cocksdorp en diverse demoteams van 'de overkant' voor de disciplines die we op Texel niet kennen', legt Marleen Bergamin van de organisatie uit.

Naast de unieke shows is er een 'strodorp' met verschillende kraampjes. Op deze markt worden naast paardenartikelen ook Texelse producten en leuke dingen op het gebied van wonen of sieraden verkocht. Het is niet alleen kijken naar ruiters, de kinderen kunnen een ponyritje maken en volwassenen of het hele gezin kunnen met paard en wagen een rondritje maken door de omgeving.

'Het is een gratis evenement dat interessant is voor iedereen omdat er ook activiteiten zijn die leuk zijn voor de niet-kenner. Er is letterlijk vermaak voor alle leeftijden.

Voor de kinderen houdt dit in van zandbak tot ponyritjes en zelf buttons maken. Tussen de bedrijven door kan men lekker bijkomen op het terras. Het is niet de eerste keer dat we zo groots samenwerken met elkaar, maar het komt niet vaak voor', vervolgt Bergamin die nog een belangrijk punt aanstipt. 'Dit is geen wedstrijd, dus er is geen competitie-element, alleen shows en entertainment. Door het niveau, van bixie tot Grandprix is het voor iedereen leuk. Wij kijken er al enorm naar uit en zijn er van overtuigd dat het een succes wordt, dus we hopen dat iedereen komt'. besluit ze.

VOORLOPIG PROGRAMMA


15.00 u : opening met kleurendefilé
15.20 u : Menles Piet Beers
15.50 u: Springdemo o.l.v Mariska Witte
16.15 u: Kur op muziek Evalien Weterings
16.30 u: Kur op muziek Daphne de Ridder
16.50 u: Freestyle Demo Emmie Monster
17.15 u: Bixie demo
17.45 u: Demo marathonhindernis rijden
18.15 u: Ponycarrousel De Kleppertjes
18.45 u: NRPS Show
19.05 u: Voltige
19.30 u: Friezenviertal Texel
20.00 u: Westerndemo Theo den IJzerman
20.30 u: Eva van der Linde dressuurdemo
21.00 u: Sluiting

DOORLOPEND PROGRAMMA

Strodorp
Ponyritjes
Rondritjes met paard en wagen
Vaardigheidscompetitie voor bezoekers
Op diverse momenten paard beslaan
Op diverse momenten paardenmassage