LEGO bouwwerken expositie Pontweg

In hoeve Nieuwkoop aan Pontweg 146 in De Koog wordt op zondag 10 augustus voor de zesde keer het evenement gehouden met LEGO-bouwstenen. Vanaf 10.00 uur is de hoeve het middelpunt van het wereldbekende speelgoed dat al sinds 1949 bestaat.

De organisatie heeft hiervoor speciaal actieve LEGOfans uit heel Nederland, die AFOLs heten, naar Texel gehaald. Zij zullen de meest uiteenlopende legosoorten en -stromingen tentoonstellen als lego-, Duplo-, City-, poppetjes-, treinen-, technics-,Space- en Monorailsets. Ook zelfbedachte creaties als de Texelse boerderij en een enorm strand met daarachter een IncidentenCity zullen te zien zijn. Een van de organisatoren is Erik Bakker: 'Bijna iedereen in Nederland heeft wel met het speelgoed gespeeld of doet dat nog steeds. Daarom is het altijd leuk om de verbazing op de gezichten van de bezoekers te zien. Ontelbare keren hoor je : 'Dat heb ik ook of had ik ook!' en 'Hoe is het mogelijk dat je daarmee zoiets kunt bouwen'. LEGO is tijdloos en niet aan leeftijden gebonden. Juist daarom is een bijzonder leuk- en vooral laagdrempelig evenement', legt hij uit. Voor de kinderen is er een DUPLO bouwhoek ingericht. Voor wie nieuw- of tweedehands LEGO wil kopen is er ook een ruim aanbod. De expositielocatie is geopend tot 17.00 uur.


Adviescommissie ruimtelijke kwaliteit

Ingaand volgend jaar wordt de adviescommissie voor ruimtelijke kwaliteit actief. De bestaande Monumentencommissie en de Welstandscommissie zullen in deze nieuwe commissie opgaan. In verband daarmee heeft het college besloten de vijf zittende leden van de Monumentencommissie niet voor vier maar voor slechts een jaar opnieuw te benoemen.


Texel2010 kiest nieuw bestuur

Texel 2010 heeft In de ledenvergadering van 16 juli het bestuur van de kiesvereniging definitief vastgesteld. Het bestaat uit: voorzitter Gerbrand Poster, penningmeester Jan van Asselt, secretaris Walter Schrijn en algemeen bestuursleden Nico Drenth en Cees Schumaker.