Afbeelding
Foto: Theo Boonstra

Brand in crossauto in schuur

camping loopt met een sisser af

Camping Weilust aan de Postweg in Eierland is zondagmiddag bij een brand aan een crossauto aan een ramp ontsnapt. De eigenaar wist de brandende crosswagen naar buiten te slepen, de monteur liep verwondingen op aan de arm.

De crosswagen stond in een schuur. Waarschijnlijk door kortsluiting ontstond volgens omstanders een explosie. Dit ging volgens een ooggetuige gepaard met een steekvlam, waardoor een sleutelaar lichte brandwonden aan de arm opliep. De schuur, met daarin onder meer sanitaire voorzieningen voor de campinggasten en een hooiopslag, is door snel handelen, aan een ramp ontsnapt. Met een trekker sleepte campingeigenaar Lieuwe Koorn de brandende crossauto naar buiten, waarna de brand met brandblussers is geblust.

De crossauto, die een volle benzinetank had, kan als verloren worden beschouwd. Ook een baal hooi raakte in brand, maar het bleef bij wat geschroeid hooi, vertelt Koorn. 'Na een kleine paniekreactie zijn de campinggasten op veilige afstand gebleven en niet in gevaar geweest', meldt Theo Boonstra uit Haulerwijk, die zondagmiddag een bezoek bracht aan zijn schoonzoon, die kampeert op Weilust. Boonstra: 'Hoe anders had het kunnen lopen als de aanwezige mensen van camping Weilust niet zo snel hadden ingegrepen. Meer foto's die hij maakte van de brand zijn te zien op onze website www.texelsecourant.nl.

De crosswagen zou dit weekend in actie komen op het Speedweekend, de eerste autocross van de MAB Club. Meer over de cross op pagina 3.