Het water stond sommige deelnemers tot aan de lippen.
Het water stond sommige deelnemers tot aan de lippen. Foto: Job Schepers

Eelman en Huisman Kampioen

Imke Eelman (7) en Aline Huisman (12) mogen zich een jaar lang Texels Kampioen watertrappelen noemen. Zondag waren zij in hun leeftijdsklasse net iets beter dan de concurrentie.

Bij het kampioenschap werd gestreden in twee klasses: de leeftijd tot en met 9 en 10+. De familie Huisman blijkt een echte waterrattenfamilie. In de jongste categorie eindigden Jasmijn Huisman(9) en haar tweelingbroertje Axel vlak achter Imke Eelman en bij de oudste categorie was Aline Huisman zelfs de sterkste. Zij hield Jelle Neuman (13) en Lara Dijker (11) achter zich. De deelnemers moesten bij aanvang van de wedstrijd een ring op hun hoofd plaatsen, welke zij niet vast mochten houden. Gedurende het waterttrappelen moesten de atleten diverse oefeningen uitvoeren.

Terwijl het zo lang mogelijk al trappelend boven water blijven al lastig genoeg bleek, moesten de deelnemers rondjes draaien, de handen in de lucht steken en de handen op de rug houden. In beide categorieën was de spanning groot en bleken de dames toch het beste in deze tak van sport. Gedurende de zomervakantie zijn er iedere woensdag en zondag extra activiteiten in het zwembad aan de Slingerweg in Den Burg.