Wat ik zeggen wou: Rover

Rover is terecht bezorgd over de OV-pilot. Verrassing? Wij ook.

Want wie kan het verzinnen: Nù gaan er opeens veel meer mensen met de bus. Tuurlijk joh! Want het is een stuk handiger om te bedenken dat je een uur van te voren moet bellen i.p.v. op een vaste tijd bij een bushalte te gaan staan. Dit los van de kosten. Ik ga in ieder geval een goed regenpak kopen, dat stukje naar de boot fietsen overleef ik wel. Ik laat me niet vrijwillig bestelen heb ik besloten.

En dan even over de studenten op het eiland, diegenen die iedere dag naar Den Helder, Schagen of Heerhugowaard naar school gaan. Deze studenten, uitgaande van 32 schoolweken, zijn dan €960,00 kwijt. Terwijl je als student studerende in b.v. Groningen, wonende in Leeuwarden over Maastricht kan reizen om op school te komen: voor niks, nada, gratis.

Nu zal dit bedrag voor de rijken onder ons geen probleem zijn, per slot van rekening is er meestal óók een tweede auto, dus wegbrengen is géén probleem. De minima en lagere inkomens hebben het er toch behoorlijk moeilijker mee om dit bedrag op te brengen. En de student al helemaal. Ik ga die van mij 's morgens met de auto wegbrengen want dat halveert het bedrag al. Helaas kan ik hem 's middags niet altijd halen omdat ik dan geen beschikking heb over een auto. Maar als ik een regeling kan treffen met andere studenten dan ziet die van mij op Texel nooit meer een bus van binnen. Dan is er ook nog een vage mededeling gedaan over rittenkaarten…..!? Ga ik ook niet aan mee doen. En waarom de enige bus mét OV scanner niet gebruiken? Dat halveert het leed ook al voor heel veel reizigers.

En is er dan ook nooit over gedacht dat dit banen gaat kosten? De helft van de buschauffeurs kan wel vertrekken, want Rover gaat gelijk krijgen.

Nee hoor; wethouder Hercules laat deze herfst een tankwagen vol Roos-Vicee overkomen. Kan hij aan de Texelaars uit gaan delen met de mededeling: "Komt wel goed , schatje". Komt niet goed Heren/Dames B&W, echt niet!!

Nee, Rover doet in dit geval zijn naam geen eer aan: de Rovers zitten nog steeds in de overheidsgebouwen!

Anneke Visman

Naschrift:

Reizigersorganisatie Rover meldt nog geen adviesaanvraag van de provincie te hebben gehad. 'We zijn daar echt benieuwd naar. Rover maakt daarover geen eigen advies, maar doet dat samen met andere organisaties, verenigd in het Rocov-NH.'