Op de banen van Deuce begint maandag het Tesseltoernooi
Op de banen van Deuce begint maandag het Tesseltoernooi Foto: Foto Deuce

Dertigste Tesseltoernooi Deuce begint dit jaar op maandag

Op de tennisbanen van Deuce aan de Emmalaan in Den Burg begint maandag om 12.00 uur de dertigste editie van het Tesseltoernooi. In tegenstelling tot eerdere jaren begint het toernooi nu op maandag. 260 deelnemers zullen in 36 verschillende categorieën strijden om de prijzen.

Brent van Dorssen verdedigt zijn titel in de hoogste catogorie Heren, onze eigen Sanne Brand verdedigt haar titel bij de dames. Ook dit jaar doen er weer veel Texelaars mee, maar er komen ook weer veel deelnemers uit andere delen van het land. De feestavonden mogen dit jaar uiteraard ook niet ontbreken. De traditionele 'Hollandse Avond' op de woensdag spreekt voor zich. Nieuw is het thema Moulin Rouge op de vrijdagavond. De broodjesbar zal vanaf maandag tot en met zaterdag de sporters en bezoekers weer voorzien van heerlijk belegde broodjes. Nieuw dit jaar is dat het diner niet meer via de club wordt geregeld maar dat er onder leiding van Frans Westerbrugge een eettent wordt neergezet waar men vanaf 16.30 uur kan kiezen uit verschillende maaltijden, daarnaast zal er een daghap geserveerd worden. 'We kijken weer uit naar een gezellige en sportieve week die door middel van een grote groep vrijwilligers vast en zeker weer een groot succes wordt', laat de organisatie weten. Iedereen is van harte welkom om naar de vele wedstrijden te komen kijken. De eerste wedstrijden worden maandag 12.00 uur gespeeld, daarna zullen er dagelijks wedstrijden van 10.00 tot 23.00 uur worden gespeeld. De finales zijn zondag 20 juli.


Zangdiensten

In de Waddenkerk in De Cocksdorp zijn ook dit jaar weer diverse zangdiensten. Er worden liederen gezongen die in de dienst opgegeven kunnen worden. Er wordt medewerking verleend door diverse musici:

13 juli : 'The Singers of the Lords'

20 juli : Gospel zang

27 juli : Het dubbel Mannenkwartet.

3 augustus : R.K. Koor

10 augustus: Singers of the Lord

17 augustus: Muzio o.l.v. Nelleke Schreur.

De zangdiensten beginnen om 19.30 uur.


€2.807,24 voor

collecte Handicap

De collecte van Handicap.nl van 23 tot en met 28 juni heeft €2.807,24 opgebracht.

Handicap.nl verzorgt de collecte van de Algemene Nederlandse Gehandicapten Organisatie (Ango). Het geld gaat onder meer naar het Ango Fonds. Hieruit wordt financiële hulp verleend aan mensen met een beperking die buiten elke regeling van de Wet Maatchappelijke Ondersteuning (WMO) en zorgverzekeraar vallen, ongeacht of ze lid zijn van Ango of niet. De hulp kan bestaan uit een stoel om op te staan, een speciale matras of aan aanpassing aan de auto zodat iemand weer mobiel is, kan gaan werken en een eigen inkomen verwerven. Hulp kan ook bestaan uit de aanschaf van een computer om via internet contacten te leggen voor hobby of (vrijwilligers)werk. Ook wordt sociaal, juridisch en financieel advies gegeven aan mensen met een beperking. Ango heeft hiervoor adviseurs, vrijwilligers die intern zijn opgeleid. Meer informatie op www.ango.nl/in-de-regio.